Categorie: Actual

cosma de la dnaPreședintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde era așteptat pentru ca procurorii DNA să solicite un mandat de arestare a lui pentru 30 de zile.

Potrivit unei comisii medicale de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, acolo unde a fost internat Cosma din cauza unor probleme medicale în loc să fie dus în arestul de la Câmpina al Poliției Prahova, starea de sănătate a lui Mircea Cosma permite prezentarea sa în fața instanței. Acolo va afla dacă va rămâne în arest pentru încă 29 de zile.

Mircea Cosma a ajuns la ÎCCJ cu ambulanța și avea montată o perfuzie la unul dintre brațe. El a ieșit, până acum, o singură dată din sala unde a început ședința, timp în care i s-a schimbat perfuzia.

Instanța Supremă judecă, la această oră, dacă Mircea Cosma este un pericol public și ar influența ancheta DNA dacă ar fi lăsat în libertate, așa cum susțin procurorii.

În același timp, procurorii DNA au solicitat ridicarea imunității deputatului Vlad Cosma, fiul lui Mircea Cosma, anchetat și el pentru trafic de influență în dosarul deturnărilor de fonduri publice din Prahova. Comisia Juridică a Camerei Deputaților are trei zile la dispoziție pentru a cerceta probele din dosar ale procurorilor DNA și de a înainta în plenul Camerei Deputaților avizul consultativ asupra solicitării procurorilor. Luni, Vlad Cosma va fi audiat de către membrii Comisiei Juridice, iar cel mai probabil plenul Camerei Deputaților se va exprima cu privire la solicitarea procurorilor asupra arestării deputatului.
Dacă plenul CD va aproba ridicarea imunității parlamentarului, atunci procurorii vor solicita Instanței Supreme un mandat de arestare pe numele său.
Dacă plenul CD nu își va da acordul pentru ridicarea imunității deputatului Vlad Cosma, atunci acesta va fi cercetat în stare de libertate.

Reamintim că atât președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, cât și fiul său, deputatul Vlad Cosma sunt anchetați de către DNA pentru trafic de influență în dosarul privind afacerile cu bani publici din Prahova.

Back To Top