Categorie: Actual

vlad cosmaComisia juridică a Camerei Deputaților îl va audia, luni, pe deputatul PSD Vlad Cosma, în cazul căruia Ministerul Justiției a solicitat încuviințarea arestării preventive.

Comisia juridică va întocmi un raport, care va fi supus dezbaterii plenului Camerei Deputaților.

Vicepreședintele comisiei Ciprian Nica preciza zilele trecute că lucrările comisiei și votul în privința acestei cereri a Ministerului Justiției vor fi secrete, precizează Mediafax.
„Noi nu ne putem pronunța pe temeinicie, ci numai din punct de vedere juridic vedem ce probe sunt la dosar, dacă sunt probe și ce conține acel dosar. Probabil, trebuie să ai ceva acolo ca să ceri arestarea preventivă, ca să încuviințezi arestarea însemnă că este o faptă deosebit de gravă care este de o periculozitate aparte", a mai spus Nica.

Deputatul PSD Vlad Cosma a avut, joi, o primă lectură a dosarului care a fost transmis Camerei Deputaților pentru încuviințarea arestării preventive a acestuia, mai precizează sursa citată.
Cosma s-a prezentat la Comisia juridică din Camera Deputaților însoțit de avocatul său și deputatul Cătălina Ștefănescu pentru a studia dosarul pentru care se cere încuviințarea arestării preventive.
La ieşirea de la Comisia juridică, deputatul nu a spus că singura sa declarație va fi cea din plenul Camerei Deputaților, când se va supune votului solicitarea DNA.
„Până luni, nu o să dau nicio informație, o să răspund doar în fața Comisiei juridice și o să-mi citesc declarația în plen. Alte comentarii nu doresc să fac, nu pot să fac, doresc ca ancheta să se desfășoare în condiţii normale", a declarat deputatul citat de Mediafax.
Întrebat ce le va cere colegilor săi la momentul votului, deputatul PSD a răspuns: „Să se facă dreptate".

Deputatul PSD Vlad Cosma și președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, sunt puși sub urmărire penală într-un dosar deschis de către DNA Ploiești în decembrie, în urma denunțului omului de afaceri Ion Dumitru la adresa lui Răzvan Alexe. Atunci, Răzvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova, a și fost arestat preventiv în acest dosar. Vlad și Mircea Cosma sunt acuzați de către procurorii DNA că ar fi cerut și primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanții unor societăți comerciale, denunțători în cauză.

Marți, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a fost reținut de procurorii DNA Ploieşti pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Miercuri, el a fost dus la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) pentru judecarea propunerii de arestare preventivă formulată de DNA. Magistraţii instanței supreme au decis ca Mircea Cosma să fie cercetat în libertate, sub control judiciar.
Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Tiberiu Nițu, a transmis, marți, ministrului Justiției, referatul DNA privindu-l pe Vlad Cosma pentru a cere încuviințarea arestării preventive a acestuia. Biroul Permanent al Camerei Deputaților a sesizat, miercuri, Comisia juridică cu cererea Ministerului Justiției privind încuviințarea arestării preventive a lui Vlad Cosma, mai titrează Mediafax.

În același dosar, este cercetat și Daniel Adrian Alixandrescu, director executiv al Direcției Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, care fusese reținut sub acuzațiile de luare de mită și abuz în serviciu. În cazul său, judecătorii instanței supreme au stabilit ca măsură preventivă arestul la domiciliu, până în 13 martie.

Decizia de miercuri în cazul lui Cosma şi Alixandrescu nu este definitivă, ea putând fi contestată la instanţa supremă.

Mai multe AICI.

Back To Top