Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

crestere copil indemnizatie somajIncluderea concediului pentru creșterea copilului în stagiul de cotizare necesar pentru acordarea indemnizației de șomaj nu rezultă din Legea nr. 76/2002, supranumită „Legea șomajului", ci din OUG nr. 111/2010 privind concediile pentru creșterea copiilor.

Necunoașterea OUG nr. 111/2010, privind concediile pentru creșterea copiilor, poate influența negativ durata de acordare sau cuantumul indemnizației, precizează avocatnet.ro.

Dovada realizării stagiului de cotizare în sistemul asigurărilor de șomaj, de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii, este una dintre condițiile pentru acordarea indemnizației de șomaj. Această perioadă nu vizează și persoanele care sunt asimilate șomerilor în condițiile legii, anume absolvenții.

Legislația privind șomajul nu ia în calcul concediul de creștere a copilului

Din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, rezultă că perioada în care o persoană se află în concediu de creștere a copilului, care, de asemenea, potrivit Codului muncii, determină suspendarea raportului de muncă, nu intră în calculul stagiului de cotizare.

Cu toate acestea, prevederile legale sunt diferite în funcție de data de naștere a copilului. OUG nr. 111/2010, privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, care reglementează drepturile acordate persoanelor ai căror copii s-au născut după data de 1 ianuarie 2011.
La art. 22 alin. 1 din această OUG sunt avute în vedere următoarele concedii:
- cu plată pentru creșterea copilului sau copiilor în vârstă de până la un an, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
- cu plată pentru creșterea copilului sau copiilor în vârstă de până la 2 ani;
- fără plată pentru creșterea copilului sau copiilor, care se acordă, după împlinirea de către copil a vârstei de un an, persoanelor care au optat pentru primul tip de concediu menționat mai sus, încă un an.

Deci, concediile pentru creșterea copiilor născuți după 1 ianuarie 2011 intră în calculul stagiului de cotizare pentru acordarea indemnizației de șomaj, potrivit ordonanței speciale menționate, putând determina și diferențierea perioadei de acordare a acestei indemnizații (6 luni, 9 luni, 12 luni), precum și a cuantumului ei, conform art. 39 din Legea nr. 76/2002, titrează avocatnet.ro.

În practică, au apărut unele probleme în acest sens, dar, printr-o soluție a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), ele au fost rezolvate. Soluția poate fi utilă și altor părinți.

Pentru cei ai căror copii s-au născut până la data de 31 decembrie 2010, soluția este favorabilă doar dacă au beneficiat de concediu fără plată pentru un copil provenit după a patra naștere, potrivit art. 6 alin. 4 din OUG nr. 148/2005.

Citeste mai mult AICI

Back To Top