Categorie: Actual

bacalaureat-scrisÎn perioada 3-7 martie, elevii claselor terminale de liceu, dar și cei din clasa a XI-a vor susține simularea examenului de bacalaureat.

Este pentru prima dată când elevii claselor a XI-a vor fi obligați să susțină evaluarea care va arăta cât de pregătiți sunt în ceea ce privește materia de până acum.

Elevii vor susține testarea la materiile care vor constitui probe de bacalaureat, în funcție de profilul pe care îl urmează. Și aceste testări vor fi supravegheate video.

În perioada 7-11 aprilie, este programată săptămâna „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!", perioadă în care când elevii vor participa la activităţi extracurriculare și extrașcolare, dacă pofesorii aleg să nu boicoteze activitățile care ar trebui susținute financiar: excurii, vizite la muzee sau la spectacole.

Vacanța de primăvară va începe în data de 12 aprilie și se va încheia pe 22 aprilie, după a treia zi de Paști.

În perioada 6-29 mai, vor fi organizate, în premieră, evaluări naționale pentru toți elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a.

Evaluările vor fi organizate în două sesiuni, a doua fiind rezervată elevilor care au absentat, din motive întemeiate, la prima examinare. Notele de la aceste evaluări nu vor fi trecute în catalog.

Între 17-30 mai, elevii din clasele a XII-a și, respectiv, a XIII-a care fac parte din loturile naționale de pregătire pentru competițiile internaționale sau care participă la olimpiade internaționale în 2014, vor susține sesiunea specială a Bacalaureatului.

Cursurile pentru elevii care termină liceul în 2014 se încheie în 30 mai, iar pentru cei din clasa a VIII-a, în 13 iunie.

Evaluarea Națională de la sfârșitul clasei a VIII-a va avea loc între 23 iunie și și 25 iunie. O altă premieră în Învățământ este că, pentru acest an şcolar, la admiterea în liceu, ponderea mediei de la Evaluarea Națională crește la 75% față de 50% cât a fost până acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade cu 25%.
Examenul de Bacalaureat 2014 se va desfășura în perioada 10 iunie - 7 iulie.

Elevii din clasele care nu susțin examenele de final vor intra în vacanţa de vară pe data de 21 iunie.
Anul școlar 2014-2015 va începe în 14 septembrie.

Back To Top