Categorie: Actual

droguri tigaraMai mulți elevi de clasa a XII-a ai liceului „Nicolae Bălcescu" din Oltenița au fost filmați cu o cameră ascunsă în timp ce povesteau cum au consumat droguri și alcool într-o excursie organizată de școală.

Cinci băieți și o fată, dintre cei 34 de elevi prezenți în excursie, ar fi consumat stupefiante și alcool în excursia de la Sinaia, organizată de diriginta clasei, Geanina Podocea. Din declarațiile adolescenților, se înțelege că drogurile – „cinci, șase grame" de droguri „mărunțite" - ar fi fost aduse de o colegă și că tinerii au plătit pentru ele „două ciocolate". Adolescenta avea drogurile de la fratele său, din Spania.

Inspectoratul Școlar Călărași a declanșat o anchetă, iar inspectorul general Silviana Şestacovschi a declarat, pentru digi24.ro, că a fost vorba despre „o excursie de studii, la care au participat elevi din ultimul an de liceu, care sunt majori, dar dacă faptele prezentate sunt reale, atunci responsabilitatea aparține dirigintei", prezentă în excursie tocmai pentru a-i supraveghea pe tineri. În același timp, o anchetă a fost deschisă și la unitatea de învățământ la care erau înscriși copiii.

Diriginta a spus că, înainte de a pleca în excursie, elevii au semnat că au luat la cunoștință despre modul în care trebuie să se comporte și despre regulile pe care trebuie să le respecte.

VEZI AICI DECLARAȚIILE ADOLESCENȚILOR

Mai multe AICI

Back To Top