Categorie: Actual

victor pontaDupă ședința conducerii PSD și întrunirea liderilor USD, premierul Victor Ponta a declarat presei că „nimeni din USD nu va iniţia şi nu va sprijini revocarea din funcţie a actualului preşedinte al Senatului, Crin Antonescu". Totuși, el este gata să numească miniștri interimari, în cazul în care PNL decide retragrea miniștrilor săi, luni seara.

„În primul rând, în numele celor trei partide care s-au constituit în Uniunea Social Democrată facem un apel către colegii noștri de guvernare, Partidul Național Liberal, să păstrăm guvernarea sub formula Uniunii Social Liberale, să existe nominalizări care aparțin PNL, conform votului politic al Parlamentului și, evident un apel la solidaritate guvernamentală și politică în îndeplinirea celor două principii fundamentale care au stat la baza USL. În primul rând schimbarea modului de guvernare a României din mandatele domnului Traian Băsescu și, în al doilea rând, o guvernare comună, de succes, pentru dezvoltarea României și îndreptarea greșelilor și măsurilor luate împotriva populației în timpul regimului Traian Băsescu", a spus Victor Ponta citat de digi24.ro

„Dacă decizia PNL va fi să își retragă din Guvern miniștrii, în baza discuției de astăzi și a mandatului politic pe care l-am primit, voi nominaliza în locul acestora tot membri ai Cabinetului, conform prevederilor constituționale și vom încerca să găsim o soluție politică pentru ca guvernarea să continue sub formula Uniunii Social Liberale", a mai spus premierul care precizat și că, până pe 8 martie, România „trebuie să aibă un alt Guvern", pentru că atunci expiră interimatul ministrului de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea. 

Ponta a mai precizat că miniștrii interimari numiți în funcții după eventuala ieșire a PNL de la Guvernare nu vor sta 45 de zile ca interimari, pentru că la Ministerul de Interne nu se poate numi un nou interimar, după expirarea celor 45 de zile.

Despre situația ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, premierul a dezvăluit că aceasta va suferit, în acest weekend, un atac vascular-cerebral, motiv pentru care a fost invitată să-și ia două zile de concediu, timp în care să se ocupe de sănătate. Potrivit digi24.ro, Mariana Câmpeanu a fost văzută, luni, intrând într-un centru medical.
Ministrul Muncii este acuzată că, în 2005, atunci când s-a aflat la conducerea Casei de Pensii Ilfov, l-ar fi încadrat pe nedrept pe soțul său în grad I de handicap cu însoțitor, pentru a beneficia de indemnizațiile prevăzute de lege, deși acesta nu suferea de nicio dizabilitate.

Back To Top