Categorie: Actual

pumn 1Caz fără precedent în judeţul Prahova! Marţi seară, în jurul orelor 20.00, o rudă apropiată a jurnalistului Cristi Constantinescu, directorul cotidianului Telegrama, a fost tâlhărită în plină stradă, de patru bărbaţi care purtau cagule.

Infractorii i-au spus victimei să ia legătura cu Cristi Constantinescu şi să-i atragă atenţia să nu mai scrie de cazurile care-l vizează pe "Cosma". După ce au luat banii victimei, cei patru au fugit cu un BMW negru, cu număr de înmatriculare de culoare galbenă.

Ziarul Telegrama a scris în ultimele săptămâni despre ancheta DNA care-i vizează pe cei doi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă.

Jurnaliștii Actualitatea Prahoveană și Muntenia.info sunt sută la sută solidari cu jurnaliștii de la Telegrama. Ne exprimăm consternarea în fața unor asemenea fapte incredibile într-un stat civilizat, așa cum ar trebui să fie România, un stat membru al Uniunii Europene, în secolul XXI.

Amenințările împotriva unor jurnaliști, reprezentanți ai mass-media care nu au divergențe de natură personală cu subiecții investigațiilor jurnalistice, dorind doar să reflecte adevărul, așa cum îi obligă deontologia și obligațiile profesionale de a informa corect opinia publică, fac parte din modalitatea de operare a unor veritabile grupări de crimă organizată care atentează în mod direct la siguranța socială și stabilitatea statului. APH a luat legătura deja cu toți colaboratorii săi din presa națională, dar și cu cei din partea organelor statului care sunt obligate să facă ordine și lumină în orice caz de o asemenea gravitate.

Update

Cei patru agresori care au ameninţat o rudă a directorului cotidianului Telegrama au reuşit să fugă cu un BMW negru, seria 5 sau 7, cu numere de înmatriculare galbene care conţin combinaţia de 8GH sau 8HG, conform spuselor victimei. 

UPDATE 

În continuare vă redăm povestea incredibilă, relatată chiar de victima celor patru indivizi mascaţi, fiul directorului cotidianului Telegrama :

"Au coborât două persoane iniţial, care au venit lângă mine, apoi şi celelalte două persoane s-au dat jos din maşină. M-am speriat când am observat că aveau cagule, dar nu aveam cum să fug pentru că mă înconjuraseră. M-au căutat în buzunare, mi-au luat telefonul mobil şi portofelul. Din portofel mi-au luat toţi banii, 700 de lei, banii pe care îi primisem cu ocazia zilei mele de naştere, în urmă cu două zile. Au spus că banii nu le ajung să acopere benzina pe care au consumat-o de când mă urmăresc.

Apoi unul dintre ei mi-a înapoiat telefonul, pe care-l scăpase şi îi spărsese ecranul, iar altul mi-a dat portofelul înapoi şi buletinul.

Dacă taică-tu mai scrie de Cosma, vă luăm gâtul şi vă dăm foc la casă. Să nu anunţaţi Poliţia că şi dacă ne prinde tot scăpăm şi vă terminăm. Le-am spus că nu am eu nicio legătură cu ziarul unde lucrează tata, dar au spus că nu îi interesează, că ei au sarcina să trimită acest mesaj. Apoi au ameninţat din nou, spunând că ne vor lua gâtul dacă mai scrie tata, că a deranjat o anumită persoană"

Cristi Constantinescu, directorul cotidianului Telegrama :

"E vorba fiul meu, un tânăr care şi acum este în stare de şoc şi pe care nu vreau să-l expun. Cazul este unul cât se poate de serios. Cei patru bărbaţi i-au luat 700 de lei din portofel şi i-au spus că suma nu acoperă cheltuielile de benzină ale maşinii cu care l-au urmărit. I-au luat şi telefonul mobil pe care i l-au returnat pentru că l-au scăpat şi i-au spart ecranul.


Cei patru au spus că sarcina lor este să-mi transmită mie un mesaj, să o las mai moale cu investigaţiile din ziar.
Tot ieri seară, la scurt timp după consumarea evenimentului am anunţat Poliţia, care a demarat o anchetă. Din păcate nu ştiu prea multe despre acei patru infractori. Doar că erau cu un BMW negru, seria 5 sau seria 7, model mai nou, care avea numere galbene. 8GH sau 8HG avea pe plăcuţa de înmatriculare.

Aşa cum am spus anterior, este un caz grav. De câteva luni, de când publicăm articole legate de gruparea Păvăleanu-Alexe atât eu cât şi alţi colegi din redacţie primim nenumărate sfaturi să scriem mai rar sau chiar deloc. Sfaturile acestea s-au transformat în avertismente şi ameninţări voalate în momentul în care am publicat primele articole despre dosarele de la DNA ale preşedintelui CJ, Mircea Cosma, şi fiului său, deputatul Vlad Cosma."

Back To Top