Categorie: Actual

perchezitii evaziuneÎn cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul IPJ Prahova au efectuat 30 de percheziții în București și patru județe, la persoane suspectate de fraude cu fier și materiale neferoase. Ce au descoperit la domiciliile suspecților și la societățile percheziționate depășește orice imaginație.

Au fost ridicate șase pistoale (dintre care cinci cu proiectil din cauciuc şi unul cu gaze iritant lacrimogene ), o puşcă de calibru 12 mm, patru pistoale mitralieră, peste 1.100 de cartușe. De asemenea, au fost găsite 85 de tone de materiale feroase şi 30 de tone de materiale neferoase, 2.000 de euro, 102.000 lei și bijuterii din aur au fost descoperite de polițiștii de investigare a fraudelor din Prahova, în urma celor 30 de percheziţii la sediile unor societăți comerciale, precum şi la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Suspecții urmăriți – 15 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în domeniul achiziţiei şi comercializării de materiale feroase şi neferoase şi spălare de bani - au fost conduși la sediul I.J.P. Prahova, pentru audieri. De asemenea, s-a dispus sechestru asigurător asupra a șase imobile şi cinci terenuri, estimate la 2,2 milioane de euro, precum şi asupra a patru autoturisme.

Prejudiciul creat prin activitatea infracţională este estimat la 5 milioane de euro.

La activităţi au participat şi luptători din cadrul S.I.A.S. şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale - I.P.J. Prahova.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Back To Top