Categorie: Actual

nicolae banicioiu ministru interimar sanatateEugen Nicolăescu, fostul ministru PNL al Sănătății, a demisionat, miercuri, din funcție, dar a declarat că va colabora, pentru o perioadă, cu ministrul interimar din partea PSD, Nicolae Bănicioiu, pentru continuitatea programelor prioritare din domeniu.

Actualizarea listei de medicamente compensate și gratuite, stabiliutea pachetului de bază de servicii medicale, condiții mai bune în spitalele din România, statutul juridic al spitalelor, dar și salarizarea medicilor reprezintă numai câteva dintre proiectele din Sănătate stabilite de către Eugen Nicolăescu și care trebuie continuate în perioada următoare, infiferent ce ministru va veni la conducerea Sănătății. De asemenea, mult anunțatele controale la spitale ar trebui să înceapă în această perioadă.

„Principalele probleme pe care dumnealui (n.r. – Nicolae Bănicioiu) trebuie să le privească cu prioritate unele dintre ele sunt cu termene scadente. Pentru dumnealui nu sunt lucruri noi, ştie despre ce este vorba. Am stabilit de comun acord să avem o legătură strânsă pentru o perioadă de timp, pe măsură ce dumnealui trebuie să intre în toate problemele complicate ale domeniului sănătăţii şi va reuşi să le stăpânească cum trebuie. Avem deja pregătite documentele legale de predare - primire, sperăm ca azi – mâine - poimâine să semnăm", a spus Eugen Nicolăescu.

Nicolăescu a lămurit şi situaţia mobilei de la minister: „M-am gândit că mai bine-i lăsăm şi mobila. Domnule ministru, aveţi o masă şi nişte scaune, sunt darnic astăzi!", îl citează digi24.ro.

Nicolae Bănicioiu s-a întâlnit, deja, în cursul zilei de joi, cu un lider de sindicat de la Sănătate privind reprezentarea angajaților din domeniu. Ministrul interimar nu a precizat, însă, când vor începe controalele la spitale.

După ruperea USL, unul dintre oamenii pe care şi i-ar fi dorit premierul Victor Ponta la Palatul Victoria este Raed Arafat, căruia i-a şi propus, din nou, să preia Ministerul Sănătăţii. Acesta a refuzat, însă, propunerea premierului pe motiv că vrea să îşi continue activitatea la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul de Interne.

Luni, prim ministrul Victor Ponta va anunța structura Guvernului după negocierile cu formațiunile politice rămase la conducere. Pentru Sănătate, sunt vehiculate două nume: Florian Bodog și Nicolae Bănicioiu.

Back To Top