Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

windows XPInstituțiile statului se află în fața unei crize IT majore, avertizează Serviciul de Telecomunicații Speciale. Trei sferturi dintre calculatoarele pe care le folosesc funcționarii publici au sisteme de operare Windows XP, pentru care Microsoft nu va mai asigura nici întreținerea și nici soluții antivirus în pas cu noile amenințări. Decizia Microsoft va afecta major sistemul informatic din România pentru că statul, deși a fost avertizat, nu s-a pregătit deloc pentru acest pas.

La 8 Aprilie 2014, Microsoft va abandona sistemul Windows XP. Experţii de la STS atrag atenţia că există inclusiv pericolul ca datele personale a milioane de români, care interacționează zilnic cu instituții ale statului, să ajungă pe mâna hackerilor, titrează digi24.ro.

„Riscul este ca în situația în care sistemul de operare prezintă o slăbiciune de securitate, aceasta nu mai este reparată de microsoft în condițiile în care ei nu mai sigură mentenanța sistemului, iar sistemul devine vulnerabil la atacuri din exterior", a explicat Radu Gramatovici, prodecan la Facultatea de Informatică. Practic, oricine poate să intre pe calculatorul cu acest sistem de operare și să extragă de acolo ce date vrea.

Peste 75 % dintre instituțiile publice folosesc pe propriile calculatoare Windows XP. Acest sistem nu mai poate fi updatat, computerele sunt vechi și nu suportă un alt sistemj de operare, iar alte calculatoare nu pot fi achiziționate pentru că acest lucru este interzis prin lege. Mai mult, aplicațiile achiziționate de către stat devin complet inutile dacă sistemele de operare vor fi schimbate. Mai mult, dacă vor surveni blocaje în sistemul de operare, Windows nu le va mai rezolva, ceea ce înseamnă baze întregi de date și programe de evidență națională afectate.

O soluție ar fi revenirea la sistemele de operare dinainte de Windows XP sau la instalarea sistemelor ulterioare Windows XP: Windows 7 sau Windows 8, însă, pentru a putea fi utilizate în sistemele publice, este nevoie de licențe care costă bani grei și pe care, deocamdată, nici autoritățile locale sau județene, nici Ministerul Comunicațiilor nu îi are. STS recomandă instituțiilor care folosesc acest sistem de operare să facă o analiză de risc, să găsească programe pentru care nu este nevoie să plătească bani și să întărească măsurile de securitate.

Statul plătește, în prezent, milioane de euro pentru licențele de operare Windows XP.

Mai multe AICI

Back To Top