Categorie: Actual

bacalaureat-scrisSăptămâna începe cu emoții pentru elevii claselor a XI-a, a XII-a și a XIII-a din liceele românești. Luni, are loc prima probă la simularea examenului de bacalaureat.

Examenul de Limba și Literatura Română a început la ora 09.00, iar elevii au avut la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor.

Marți este programată proba la Limba și Literatura maternă, pe 5 martie este proba obligatorie a profilului, iar pe 7 martie are loc proba la alegere.

Rezultatele vor fi afişate pe 14 martie, iar notele nu pot fi contestate și nu vor fi trecute în catalog.

Pentru prima dată, în acest an participă la simularea examenului de Bacalaureat și elevii de clasa a XI-a, decizia fiind motivată de către ministrul Educației, Remus Pricopie, prin faptul că, astfel, se va ști la ce nivel se află copiii, ceea ce va permite pregătirea din timp și creșterea ratei de promovare.

La nivel național, promovabilitatea în 2013 a fost de 56%.

În Prahova, s-au înscris la Bacalaureatul de anul trecut 7.206 elevi, dintre care au fost prezenți la examen 6.871 și au reușit să treacă probele examenului 4.237 de elevi, ceea ce înseamnă o promovabilitate de 61,66%.

Așa cum examenul de Bacalaureat a fost presărat de scandaluri, nici simularea nu este scutită de probleme.
În anumite centre de examen din țară profesorii au anunțat că vor boicota simularea. Este vorba despre Iași - două licee și Vaslui - șapte licee.
În București, înainte cu o zi de testare, o persoană a primit subiectele la testarea de Limba și literatura română și le-a făcut publice sub semnul anonimatului, motiv pentru care acestea au fost schimbate.

Back To Top