Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

control dsvPână pe data de 19 aprilie 2014, inspectorii DSV Prahova vor intensifica verificările unităților de alimentație publică în ceea ce privește vânzarea produselor specifice sărbătorilor pascale.

ACTELE PRODUCĂTORILOR

Unitățile de sacrificare, procesare de carne, pește și lapte, laboratoarele de cofetărie-patiserie, brutării, depozite frigorifice, precum și unități de vânzare cu amănuntul către consumatorul final de produse alimentare de origine animală și nonanimală din județul Prahova trebuie să pregătească, pentru verificări, toate documentele pe care le cere legea.
Pentru a evita sancțiuni, producătorii trebuie să fie pregătiți să prezinte inspectorilor înregistrarea/autorizarea sanitară veterinară, documentele obligatorii pentru condițiile de igienă, documentele sanitare veterinare obligatorii pentru animalele vii aduse pentru sacrificare (certificat sanitar veterinar, formular de mișcare, pașapoarte), marca de sănătate aplicată pe carcase/semicarcase, ambalarea și etichetarea, dar mai ales să respecte regulile de igienă în spațiile de depozitare, prelucrare, prezentare și comercializare a produselor, să respecte și să asigure regimul termic impus de producător.

ACTELE COMERCIANȚILOR

De asemenea, inspectorii DSV vor avea în vedere și unitățile în care se comercializează carne (inclusiv carne de miel), produse din carne, ouă, produse lactate, produse de cofetărie - patiserie, legume-fructe, băuturi alcoolice și nealcoolice, etc.

Toți comercianții trebuie să pregătească documentația firmei vizând condiții sanitar-veterinare și respectarea lor, inclusiv toate autorizațiile de funcționare.

În această perioadă, D.S.V.S.A. Prahova va efectua controale mixte împreună cu Inspectoratul Județean de Poliție Prahova (I.J.P.Prahova) și Asociația Națională de Pescuit și Acvacultură, pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol și a comercializării ilegale de pește și produse din pește, pentru rspectarea legislației sanitar-veterinare, transportul de animale vii, produsele și subproduse de origine animală pe drumuri publice, precum și pentru combaterea furturilor de animale.
Alte controale vor fi realizate împreună cu Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Prahova, Serviciul Investigare Fraude Prahova, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale în domeniul depozitării și comercializării produselor cerealiere și a produselor de panificație.

ACTIVITATEA DSVSA PRAHOVA ÎN ANUL 2013

În cadrul Colegiului Prefectural de vineri, 28 martie, reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare Prahova au prezentat activitatea instituției pe anul trecut.

Inspectorii DSV Prahova au realizat, în 2013, 5.137 de controale în unități de alimentație publică precum brutării, fabrici de sucuri, de ciocolată, dulciuri, fabrici de îmbuteliere și baruri.

În ceea ce privește produsele din carne, inspectorii DSV au efectuat 5.172 de controale la unitățile de procesare și comercializare a cărnii. În urma analizelor, au fost sechestrate și incinerate 8.473,3 tone produse de origine animală ca fiind improprii consumului uman. Neregulile depistate au fost urmate de 167 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 293.360 de lei, iar 263 de firme au fost închise definitiv și 115 unitati de alimentație au fost închise temporar, activitatea lor fiind considerată pericol public.

Astfel că, în cursul anului trecut, inspectorii DSV au depistat 39 de cazuri de trichineloză la porci și 14 la mistreți, un caz de salmonela aviară și opt animale infectate cu rabie, patru animale afectate de anemie infecțioasă, un animal bolnav de leucoză și unul de leptospiroză.

Valoarea totală a despăgubirilor în anul 2013 a fost de 49.630 lei, sumă din care 10.238 de lei au fost acordați pentru două bovine suspecte de tuberculoză, sacrificate de control. Valoarea despăgubirilor a fost suportată de la bugetul de stat.

Back To Top