Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

spital strainatateGuvernul a aprobat normele metodologice de aplicare a directivei europene care le permite pacienților să urmeze tratamente în afara granițelor abia după șase luni de la intrarea în vigoare a actului normativ, dar și după ce a Comisia Europeană a declanșat o acțiune de infringement de necomunicare în domeniul sănătății pentru 12 state din UE, inclusiv pentru România.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu a declarat că „Ministerul Sănătăţii va trimite o notificare Comisiei Europene în cel mai scurt timp despre îndeplinirea obligaţiei de a transpune Directiva Europeană privind asistenţa medicală transfrontalieră".

Este ultima acţiune de infringement declanşată în domeniul Sănătăţii, după ce Comisia a decis recent clasarea altei acţiuni, în ceea ce priveşte farmacovigilenţa, a adăugat ministrul de resort, subliniind că după aplicarea directivei, acțiunea de infringement va fi clasată.

Ce presupune directiva?

Toți asigurații vor putea beneficia de decontarea serviciilor medicale primite în străinătate la nivelul la care acestea sunt evaluate în România.

Totuşi, pentru a beneficia de asistenţă medicală transfrontalieră, pacienţii români vor trebui să obţină o autorizare prealabilă, autorizare eliberată de CNAS sau de casele judeţene.

Autorizarea prealabilă pentru rambursarea costurilor se face pentru:

- Tomografie cu emisie de pozitroni, în regim ambulatoriu
- Servicii de spitalizare continuă şi spitalizare mai mare de 24 de ore pentru implant sau înlocuire de defibrilator cardiac, endoprotezare articulară tumorală, implant segmentar de coloană, bypass coronarian cu/fără investigaţii cardiace invazive şi naştere
- medicamente în tratamentul ambulatoriu pentru care este necesară aprobarea comisiilor de experţi de la nivelul CNAS.

Rambursarea se face de către CAS care a solicitat acordarea de prevedere bugetară, în lei, în termen de maximum 60 de zile de la data alocării de prevedere bugetară.

Rambursarea nu trebuie să depăşească contravaloarea în lei a asistenţei medicale transfrontaliere achitate de solicitant. Practic, în cazul în care o hernie de disc costă în România 1.000 lei şi într-un alt stat membru costă 1.500 lei, decontarea se face la valoarea de 1.000 lei. Cazarea şi costul călătoriei nu se decontează, nici costurile suplimentare suportate de persoanele cu handicap din cauza unuia sau a mai multor handicapuri atunci când beneficiază de asistenţă medicală transfrontalieră.

Un punct naţional de contact, unde pacienţii români interesaţi să se trateze în străinătate pot obţine informaţii, va fi înfiinţat în mai.

Mai multe AICI

 

Back To Top