Categorie: Actual

itm prahovaTaxele percepute de inspectoratele teritoriale de muncă pentru eliberarea de documente au fost modificate printr-un ordin publicat luni, în Monitorul Oficial. Persoanele fizice, juridice sau persoanele fizice autorizate vor achita aceeași sumă la ITM pentru eliberarea de certificate, adeverințe sau alte documente.

Ordinul Ministerului Muncii nr. 826/2014 privind aprobarea Normativului cu tarifele pentru plata prestărilor de servicii efectuate în domeniile de activitate ale Inspecției Muncii, a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 407, din 2 iunie 2014 și a intrat deja în vigoare.

Angajatorii sau angajații care vor solicita documente sau furnizarea de informații din Registrul general de evidență a salariaților (REVISAL) vor plăti un tarif unic pentru toate serviciile (eliberarea de certificate/adeverințe/duplicate de adeverințe în baza documentelor existente în arhivele inspectoratelor teritoriale de muncă): 20 lei/document, cu 30 de lei mai puțin decât tariful prevăzut în vechile reglementări. Aceeași sumă costă și eliberarea de certificate cu informații extrase din baza de date organizată la nivelul Inspecției Muncii cu registrele generale de evidență a salariaților transmise de angajatori. În acest caz, tariful s-a majorat de la 15 lei, cât prevedeau vechile reglementări.

Angajatorii care au pierdut informatiile din Revisal, le pot recupera plătind serviciul 20 de lei și înaintând un dosar care sa cuprindă:

- Cerere de recuperare a bazei de date;
- Copie dupa certficatul de înmatriculare a societății;
- Împuternicire semnata și ștampilată, dacă persoana care solicită recuperarea bazei de date nu este reprezentatul legal al angajatorului;
- Copie după actul de identitate al persoanei împuternicite.

După depunerea documentelor, ITM va transmite solicitarea către Inspecția Muncii și imediat ce va primi baza de date, o va pune la dispoziția angajatorului.

LA ITM NU SE PERCEP TAXE PENTRU:

- instituțiile din subordinea Ministerului Muncii, dar informațiile furnizate se utilizează numai în scopul menționat în mod expres în solicitarea adresată de către aceste instituții
- instanțele de judecată, organele de cercetare penală, organele fiscale,
- instituțiile cu care Inspecția Muncii a încheiat protocoale de colaborare privind efectuarea de prestari de servicii cu titlu gratuit.

Mai multe AICI

Back To Top