Categorie: Actual

arme-pistoaleDirecţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.G.P.R. coordonează joi 26 de percheziţii care se desfăşoară în Bucureşti şi în 7 judeţe, la persoane bănuite de deţinere ilegală de arme supuse autorizării. De asemenea, poliţiştii efectuează controale la 12 deţinători de arme pentru verificarea respectării regimului armelor şi muniţiilor, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

Potrivit comunicatului, percheziţiile se desfăşoară în Constanţa, Caraş Severin, Gorj, Ilfov, Mehedinţi, Prahova şi Teleorman, precum şi în municipiul Bucureşti, în locuinţele şi autovehiculele unor persoane bănuite de deţinere ilegală de arme neletale supuse autorizării care ar fi fost achiziţionate din Bulgaria.

Din cercetările efectuate până în prezent de poliţiştii români şi bulgari au rezultat indicii că, în cursul ultimelor 12 luni, 116 persoane, de cetăţenie română, ar fi procurat şi introdus în ţară arme supuse autorizării, fabricate în Turcia şi comercializate de operatori economici din Bulgaria.

Totodată, poliţiştii efectuează şi controale pentru verificarea respectării regimului armelor şi muniţiilor la 12 deţinători de arme, de pe raza judeţelor Prahova, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj.

În activităţi sunt angrenaţi poliţişti de la structurile de arme, explozivi şi substanţe periculoase, criminalişti şi luptători ai structurilor de intervenţie de la inspectoratele de poliţie ale judeţelor vizate şi ai Poliţiei Capitalei.

Back To Top