Categorie: Actual

mars eleviZiua Mondială a Mediul a fost marcată, la Ploieşti, printr-o serie de evenimente dedicate mediului înconjurător. Pe lângă acţiunile de ecologizare şi lecţiile speciale cu tematică de mediul, un adevărat spectacol în aer liber a fost oferit de elevii de la LTAS Victor Slăvescu din Ploieşti.

Peste 100 de elevi de la LTAS Victor Slăvescu, sub coordonarea profesorilor Macovei Răzvan şi Uruc Marilena, au pornit într-un "Marş pentru Mediu" din zona Gării de Sud până la Palatul Administrativ.

Acţiunile au continuat apoi în parcul din fata Palatul Administrativ, unde elevii de la LTAS Victor Slavescu împreună cu câţiva elevi ai Liceului de Artă Carmen Silva din Ploieşti, care sunt şi voluntari ai Fundaţiei RoSmail, au jucat o piesă de teatru, compusă de chiar unul dintre elevi.

De asemenea, a avut loc şi un concurs de desen cu mâinile, unde elevii au dat frâu liber imaginaţiei şi creativităţii, desenând doar cu... degetele.

Organizatorul acestui eveniment a fost Fundaţia RoSmile, reprezentată la Ploieşti de Pantilimon Florentina.

Anul acesta, Ziua Mondială a Mediului a marcat protecția ce trebuie acordată insulelor mici din întreaga lume, amenințate tot mai mult cu dispariția, ca urmare a creșterii nivelului mărilor și a oceanelor datorită schimbărilor climatice, având ca slogan "Ridică vocea ta, nu nivelul mării !".

GALERIE FOTO

atelier ziua mediului

desene copii

mediu ploiesti

pancarte copii

piesa teatru

profesori ziua mediului

Back To Top