Categorie: Actual

justitieOmul de afaceri prahovean Nicolae Ceapchie, acuzat că a luat în leasing TIR-uri pe care le-a vândut în Orientul Mijlociu şi trimis în judecată de DIICOT pentru fraude pe aproape două milioane de euro a fost condamnat de Tribunalul Prahova la patru ani şi jumătate de închisoare.

Magistraţii Tribunalului Prahova s-au pronunţat, luni, după trei ani de proces, în dosarul în care procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe omul de afaceri prahovean Nicolae Ceapchie, devenit între timp Nicolae Stanciu, inculpat sub acuzaţiile de iniţiere de grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare de bani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform sentinţei publicate pe portalul instanţelor de judecată, Nicolae Stanciu (fost Ceapchie) a fost condamnat pentru săvârşirea celor trei infracţiuni, iar în final a primit o pedeapsă de patru ani şi şase luni de detenţie.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2009 - 2011 grupul infracţional organizat şi condus de Nicolae Stanciu (fost Ceapchie) a fraudat cu aproximativ zece milioane de lei Marfin Bank România SA, OTP Leasing, SC Afin Leasing IFN SA, dar şi alte societăţi cu care firmele controlate de ei au avut relaţii comerciale.

Conform procurorilor, gruparea condusă de Ceapchie a luat în leasing zece TIR-uri pe care nu le-a achitat, iar în momentul deschiderii anchetei DIICOT, în 2011, a fost găsit şi pus sub sechestru un singur autotren, celelalte fiind scoase din ţară, iar anchetatorii bănuind că au fost vândute în zona Orientului Mijlociu, acolo unde semnatul GPS de pe TIR-uri s-a pierdut. De asemenea, gruparea condusă de Ceapchie şi de concubina sa, Ana Stanciu, devenită între timp soţia omului de afaceri, a luat tot în leasing şi alte utilaje, între care unele folosite pentru construcţii, asfaltări şi reabilitarea infrastructurii rutiere, pe care nu le-a mai achitat, o parte din aceste utilaje fiind găsite şi puse sub sechestru.

 

Back To Top