Categorie: Actual

razvan alexeMagistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au emis ieri o nouă soluţie în cazul lui Răzvan Alexe şi a lui Daniel Adrian Alixandrescu, fostul director al Direcţiei de Patrimoniu al CJ Prahova, în dosarul penal care are ca obiect darea de mită.

Răzvan Alexe solicitase instanţei schimbarea imobilului pentru plasarea în arest la domiciliu, cerere care a fost respinsă. În plus, magistraţii au decis menţinerea măsurii arestului la domiciliu atât al lui Răzvan Alexe, cât şi a lui Daniel Adrian Alixandrescu, pentru încă 48 de zile. Cei doi au drept de contestaţie în 48 de ore, potrivit observatorulph.

Potrivit referatului procurorilor DNA, „în perioada 2012-2013, inculpatul Alexe Răzvan, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public, respectiv preşedintele Consiliului Judeţean Prahova (Mircea Cosma – n.r.), a pretins şi primit de la un administrator de societate comercială - denunţător în cauză - sume de bani totalizând 5.204.005 lei, disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv de către firma denunţătorului către S.C. Marconstruct Company S.R.L. şi neexecutate în realitate de S.C. Marconstruct Company S.R.L, ci de firma denunţătorului".

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie „respinge cererea formulata de inculpatul Alexe Razvan de schimbare a imobilului pentru plasarea în arest preventiv la domiciliu . În baza art. 348 alin. 2 Cod procedura penala raportat la art.207 alin.4 Cod procedura penala, mentine masura arestului la domiciliu a inculpatilor Alexe Razvan si Alixandrescu Daniel Adrian pe o perioada de câte 30 de zile, începând cu data de 18 iunie 2014 si pâna la data de 17 iulie 2014 inclusiv. Fixeaza termen intermediar pentru verificarea legalitatii si temeiniciei masurii arestului la domiciliu a inculpatilor Alexe Razvan si Alixandrescu Daniel Adrian la data de 16 iulie 2014. Cu drept de contestatie în 48 de ore, de la pronuntare".

Back To Top