Categorie: Actual

alunecari de terenDeşi Judeţul Prahova nu se află sub incidenţa Codului Galben de ploi abundente şi vijelii în sudul ţării, emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, precipitaţiile din ultimele două zile creează deja probleme în localităţile din nordul judeţului.

Astfel că, în comuna Ceraşu, ploile abundente din ultimele ore, au dus la alunecarea unui mal care a blocat Drumul Comunal 27 şi a dus la izolarea mai multor gospodării în care locuiesc aproximativ 30 de persoane. Accesul în zonă nu se poate face decât pietonal. Probleme legate de reactivarea unor alunecări se regăsesc şi în localităţile Slănic, Măneciu şi Gornet.

Echipajele ISU au fost solicitate să intervină pentru scoaterea apei din mai multe subsoluri din Măneciu. Tot aici, din cauza precipitaţiilor abundente, s-au reactivat mai multe alunecări de teren pe drumul judeţean Măneciu - Cheia.

"S-au reactivat mai multe alunecări de teren din cauza precipitaţiilor. Avem la Ceraşu un drum comunal blocat şi urmează ca primarul localităţii să ne comunice situaţia şi din cătunul Rudari, unde se pare că au fost reactivate alunecări de teren mai vechi", a declarat Emile Drăgănescu, subprefectul judeţului Prahova, pentru observatorulph.

La barajul Paltinu s-a înregistrat un grad de umplere de 91%, şi s-a trecut la evacuarea treptată a apei. În schimb, la barajul de la Măneciu gradul de umplere este de doar 61%.

Back To Top