Categorie: Actual

sanitasMembrii Federaţiei Sanitas din România vor picheta luni, între orele 10:00 şi 12:00, sediul Ministerul Sănătăţii din Bucureşti, solicitând în principal creşterea cu 10% a veniturilor în sănătate şi asistenţă socială, începând 1 iulie, şi aplicarea Legii 284/2010 în sănătate şi asistenţă socială, de la 1 octombrie.

Potrivit unui comunicat al federaţiei, printre revendicările sindicaliştilor se mai numără publicarea în Monitorul Oficial a Contractului Colectiv de Muncă pe sectorul sănătate şi activităţi sanitar-veterinare, dar şi deblocarea de urgenţă a posturilor vacante în sănătate şi asistenţă socială.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas Marius Sepi a precizat că ministrul Sănătăţii s-a arătat deschis pentru identificarea soluţiilor privind salarizarea din sistemul sanitar şi asistenţă socială, dar şi pentru încheierea contractului colectiv de muncă. Conducerea Sanitas a avut vineri o nouă rundă de negocieri cu Nicolae Bănicioiu urmând să discute şi cu ministru de Finanţe. Până la luarea unor decizii concrete vor începe acţiunile de protest.

Liderul sindical a precizat că ministrul Sănătăţii a promis o nouă întâlnire săptămâna aceasta, la care ar urma să participe şi ministrul de Finanţe pentru a se vedea ce posibilităţi există pentru majorarea salariilor. Sepi a mai spus că, în perioada 2 – 4 iulie, ar urma să se întrunească şi Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social, în cadrul căruia există promisiuni că se va încheia şi contractul colectiv de muncă cerut de sindicalişti.

De asemenea, acesta a precizat că, deşi apreciază faptul că există dialog cu Ministerul Sănătăţii, acţiunile de protest decise de Biroul Executiv Sanitas vor începe luni, conform calendarului anunţat.

Conducerea Federaţiei Sanitas a anunţat că sindicaliştii vor desfăşura proteste între 23 iunie şi 4 iulie, pentru a cere creşterea cu zece la sută a salariilor din sănătate şi asistenţă socială şi un contract colectiv de muncă în sectorul sanitar, potrivit Mediafax.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat pe 15 iunie, că în zilele de 23, 24, 25, 30 iunie şi 1 iulie vor fi pichete de protest la Ministerul Sănătăţii, în 26 iunie şi 2 iulie – la Ministerul Muncii, iar în 27 iunie şi 3, 4 iulie sindicaliştii vor protesta la Ministerul Finanţelor.

Calendarul de proteste a fost decis pe 13 iunie, de Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas din România.

 

Back To Top