Categorie: Actual

vot camera deputatilorCamera Deputaţilor a schimbat, miercuri, legea incompatibilității şi le dă aleşilor dreptul de a se afla în conducerea regiilor de apă, transport, termoficare, a firmelor publice care gestionează serviciile de salubrizare, asfaltare de străzi și întreținere de spații verzi.

Primarii și președinții de consilii județene scapă de incompatibilitate și vor avea libertatea de a face parte din conducerile companiilor de utilităţi de la nivel local.

Vicepremierul Liviu Dragnea a comentat într-un mod ironic atunci când a fost întrebat de jurnaliști despre acest subiect.

„Eu n-am fost la vot, dar e o lege... cred că a fost dată pentru domnul Klaus Iohannis. Am înțeles că are probleme și să fim sigur că poate să candideze", a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă nu e și pentru „ceilalți de la PSD", vicepremierul a răspuns că „ceilalți nu candidează".

Horia Georgescu, preşedintele ANI, a declarat că Agenţiei nu i s-a cerut niciodată punctul de vedere pe parcursul trecerii acestei legi prin Parlament și că, în momentul promulgării, legea va produce două efecte importante: dosarele aflate pe rolul instanţelor vor primi cel mai probabil decizii favorabile, iar verificările actuale ale ANI în cazul aleşilor locali care sunt şi membri ai AGA în regii autonome locale vor fi blocate.

Mai multe AICI

Back To Top