Categorie: Actual

vaccin BCG danemarcaDupă scandalul din presă, în care Ministerul Sănătății a fost acuzat că ignoră lipsa vaccinurilor pentru nou-născuți, reprezentanții instituției au găsit, până la urmă, o soluție.

Ministerul Sănătăţii a solicitat Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară să redistribuie surplusul de doze de vaccin împotriva hepatitei B şi tuberculozei, administrate nou-născuţilor, către judeţele care au rămas fără rezerve de doze imunizante.
În Arad, Braşov, Constanţa, Ialomiţa, Neamţ şi Vrancea, sute de bebeluși au rămas nevaccinați împotriva celor două boli. Serurile împotriva hepatitei B și a tuberculozei ar putea ajunge în aceste judeţe la sfârşitul lunii viitoare.

Până atunci, direcţiile de sănătate publică trebuie să identifice toţi copiii care nu au fost vaccinaţi. Ei vor fi imunizaţi fără niciun risc.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, procedurile necesare achiziţionării celor două tipuri de vaccin au fost demarate încă de la începutul anului. Vaccinul antituberculoză se administrează de la varsta de 2-7 zile și până la două luni, chiar în maternitate, în timp ce vaccinul antihepatita B începe cu prima doză imediat după naștere, în primele 12 ore, următoarele doze fiind administrate la două și șase luni.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Sanatate/Se+reiau+vaccinarile+pentru+nou-nascuti

Back To Top