Categorie: Actual

arestati inchisoareFostul şef de post din localitatea prahoveană Colceag, Stoica Ion Daliss, trimis în judecată la începutul anului 2012 pentru trafic de influenţă, luare de mită în formă continuată, instigare la furt, favorizarea infractorului şi purtare abuzivă, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

Magistraţii de la Tribunalul Prahova l-au condamnat joi pe Stoica Ion Daliss la pedepse între doi şi cinci ani de închisoare pentru săvârşirea respectivelor infracţiuni, inculpatul urmând să o execute pe cea mai grea, de cinci ani de detenţie şi patru ani de interzicere a unor drepturi.

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea sumei de 8.000 de lei de la fostul şef de post şi l-a obligat pe aceasta la plata echivalentului în lei, la momentul punerii în executare a hotărârii, a unor cantităţi de cereale, informează romaniatv.net.

Totodată, instanţa de fond a admis acţiunile părţilor civile din dosar, respectiv o asociaţie agricolă, o întreprindere individuală şi o persoană fizică, obligând inculpatul la plata către acestea a sumelor de 6.540 lei, 10.594 lei şi 3.300 lei cu titlu de despăgubiri civile.

Prin sentinţa pronunţată de judecători, acesta mai este obligat şi la plata sumei de 2.750 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.

Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.

Stoica Ion Daliss a fost trimis în judecată la începutul anului 2012, acesta fiind cercetat pentru trafic de influenţă, luare de mită, instigare la furt, favorizarea infractorului şi purtare abuzivă.

Back To Top