Categorie: Actual

spital UrlatiDupă mai mult de trei ani de la o închidere șocantă, SPITALUL ORĂȘENESC URLAȚI a fost, luni, REDESCHIS. Unitatea medicală va deservi peste 60.000 de locuitori din toată zona Văii Cricovului. De marți, 1 iulie, vor începe internările.

Sub o nouă titulatură, dar și o nouă organizare, Spitalul Orășenesc Urlați își deschide porțile către pacienții care, timp de trei ani, au fost lipsiți de serviciile medicale de profil din localitatea lor.
„Luni, 30 iunie, am semnat contractul de finanțate cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru 60 de paturi. Spitalul are patru secții: Pediatrie, Interne, Obstetrică-Ginecologie și Chirurgie, iar în ambulatoriul de specialitate vor funcționa cabinete de toate specialitățile. De marți, 1 iulie, pacienții din întreaga zonă pot veni pentru internări și investigații medicale", ne-a declarat Marian măchițescu, primarul orașului Urlați.
Investițiile în Spitalul Orășenesc vor continua în perioada următoare. „Este vorba despre reparații exterioare, dar și modernizarea spălătoriei și a uscătoriei. Numai în această lună (n.r. – iunie 2014), au fost investiți pentru lucrările de la spital peste 50.000 de lei", a mai adăugat edilul.
Administrația locală urmărește ca, în viitor, spitalul să dețină și un compartiment de Fizioterapie, iar în sistemul ambulatoriu să poată oferi toate consultațiile pentru eliberarea fişelor medicale pentru permisul de conducere şi pentru angajare.
În spital funcționează și departamentele de Radiologie și Laborator, servicii pentru care bolnavii din localităţile învecinate erau nevoiţi să deplaseze zeci de kilometri până la cel mai apropiat spital din Ploieşti.
Remember

Centrul de Sănătate Urlaţi a fost închis la începutul lunii aprilie a anului 2011, când, printr-o hotărâre de Guvern, a încetat finanţarea unităţii medicale de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Măsura a venit după ce în unitatea medicală fuseseră investiți peste 600 000 de euro în dotări.

Back To Top