Categorie: Actual

admitere-liceu-eleviÎn urma contestațiilor la probele de Limba română și Matematică ale examenului de EVALUARE NAȚIONALĂ, în județul Prahova promovabilitatea a crescut de la 81,05% la 81,21%.

Potrivit datelor furnizate de către reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Prahova, la examenul de EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 s-au înscris 5.408 elevi absolvenți ai clasei a VIII-a și au participat la ambele probe 5.330 de elevi.

Vineri, 27 iunie, elevii nemulțumiți de rezultatele pe care le-au obținut la probele EVALUĂRII NAȚIONALE, au depus contestații. „Au fost înregistrate 664 de contestații la Limba română și 206 la Matematică. În urma rezultatelor de la contestații, promovabilitatea, respectiv numărul notelor peste 5 la Lima română s-a ridicat la 84,59%, iar la matematică la 81,78%, ceea ce înseamnă, la nivelul județului, o promovabilitate finală de 81,21%", ne-a declarat Aurel Graur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Prahova.

La nivelul județului, au fost obținute trei medii de 10 și 26 de medii între 1 și 1,99.

Cele trei medii generale de zece aparțin lui Tudor Nicolae F. Bonifate – Colegiul Național „I. L. Caragiale" Ploiești, Florina Crina S. Mihalache – Colegiul Național „Al. I. Cuza" Ploiești și Cătălina Gabriela D. Radu – Școala Gimnazială „Toma Caragiu" Ploiești.

Luna iulie este, pentru absolvenții de gimnaziu, decisivă pentru admiterea în liceu, completarea opțiunilor pentru colegiile preferate urmând a avea loc în perioada 4-9 iulie. Pentru prima dată în sistemul de învățământ românesc, în admiterea la liceu, media de la Evaluarea Națională va conta în proporție de 75%, iar media celor patru ani de gimnaziu doar în proporție de 25%. Potrivit legislaţiei în vigoare, se pot înscrie în învăţământul liceal şi elevii care au obţinut medii sub 5 la Evaluarea Naţională.

IATĂ CALENDARUL ADMITERII ÎN LICEU:

ETAPA I DE ADMITERE:

- 4-9 IULIE - Înscrierile în învăţământul liceal. Absolvenţii clasei a VIII-a vor completa în fişele de înscriere opţiunile pentru unitatea de învăţământ în care doresc să-şi continue studiile. Aceste informaţii vor fi introduse în baza naţională de date şi vor fi verificate. Se pot înscrie candidaţii din seria curentă, precum şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014-2015.
- 15 IULIE - prima etapă a repartizării computerizate.
- 16 IULIE – afișarea listelor cu candidații admiși la licee.
- 17 - 25 IULIE - depunerea dosarelor de înscriere la liceele unde au fost admişi, conform repartizării computerizate.

ETAPA A II-A DE ADMITERE:

- 16 – 21 IULIE – completarea fișelor de opțiuni și înscrierea candidaților care nu au participat la prima repartizare și cei care au rămas nerepartizați.
- 24 IULIE - distribuirea computerizată a candidaţilor și afișarea listelor candidaților admiși la licee.
- 24-25 IULIE – depunerea dosarelor celor admiși la licee, afișarea listelor cu elevii înscriși și cu locurile libere.
- 28-31 IULIE - rezolvarea, de către Comisia Judeţeană de Admitere, a situațiilor speciale în care candidații nu și-au depus dosarele de înscriere care nu au participat la primele două etape.

ETAPA A III-A DE ADMITERE:

- 1 SEPTEMBRIE – înscrierea candidaților care nu au participat la primele două etape de admitere.
- 4-5 SEPTEMBRIE - repartizarea computerizată a elevilor care nu au participat la nicio repartizare, care nu s-au înscris până atunci sau care și-au încheiat situația școlară mai târziu.

 

Back To Top