Categorie: Actual

maimultverdeMinistrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Atilla Korodi, a declarat, recent, că a fost iniţiat un program de finanţare nerambursabilă "dedicat ONG-urilor, în calitatea lor de parteneri sociali stabili ai Ministerului Mediului şi parteneri de dialog în elaborarea unor politici de mediu funcţionale".

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, organizaţiile Non-Guvernamentale (ONG) de mediu vor putea derula în acest an proiecte de educaţie şi conştientizare publică în domeniul protecţiei mediului, beneficiind de fonduri de 20 milioane lei.

Banii nerambursabili vor fi alocaţi de către Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC), prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Noua sesiune de finanţare nerambursabilă va fi organizată în perioada 10-25 iulie 2014, când, potrivit Ghidului de Finanţare publicat în Monitorul Oficial, reprezentanţii societăţii civile pot depune proiecte.

Valoarea maximă a fiecărui proiect declarat eligibil este de un milion de lei, finanţarea nerambursabilă de care vor beneficia ONG-urile admise în acest program fiind de 90% din valoarea proiectelor. 

Mai multe AICI

 

Back To Top