Categorie: Actual

ploi vijeliiVremea va deveni instabilă în cea de-a doua jumătate a acestei săptămâni, când va ploua în toate regiunile. Săptămâna viitoare vremea se va încălzi, iar ploile vor dspărea, potrivit estimării meteorologilor pentru intervalul 7 - 20 iulie.

În Muntenia, maximele diurne se vor situa în jurul unor medii de 30...31 de grade până în data de 9 iunie, caracterizând o vreme călduroasă, apoi vor scădea spre 26 de grade, în medie, în ultimele două zile ale primei săptămâni de prognoză. Începând din data de 14 iulie şi până la sfârşitul intervalului, vremea se va încălzi uşor de la o zi la alta, astfel că la sfârşitul celei de-a doua decade a lunii iulie valorile termice se vor înscrie în limite normale pentru data calendaristică, respectiv aproximativ 30 de grade, în medie la scara întregii regiuni. Valorile termice nocturne vor varia uşor, de la medii de 17...18 grade, în nopţile cele mai calde de la începutul intervalului, până la 15...16 grade în rest.

Probabilitatea pentru averse, temporar, posibil, mai însemnate cantitativ, va fi mai mare în perioada 9 – 16 iulie. În rest, doar pe spaţii restrânse vor fi ploi slabe, de scurtă durată.

La multe, media temperaturilor maxime va marca o scădere semnificativă, de la aproximativ 21 de grade în primele trei zile ale intervalului, până la 15 grade în perioada 10 – 14 iulie. În cea de a doua săptămână, valorile termice diurne vor creşte uşor şi treptat şi vor ajunge la o medie de 20...21 de grade, la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză. Minimele termice vor avea o evoluţie asemănătoare, cu cele mai calde nopţi la începutul şi sfârşitul intervalului, când se vor înregistra, în medie, aproximativ 12 grade şi cu cele mai răcoroase nopţi în perioada 11 - 14 iulie, când vor fi în jur de 8 grade.

Temporar se vor semnala averse în fiecare zi, dar mai ales în perioada 9 – 15 iunie, când vor fi intervale cu o probabilitate mai mare de a se înregistra cantităţi importante de apă, pe spaţii mai extinse.

Mai multe AICI

Back To Top