Categorie: Actual

wi fiDe la 1 ianuarie 2016 nu doar cartele prepay vor trebuie „certificate" cu buletinul, ci şi o simplă conectare la un punct wireless din oraş. „Legea prepay" a fost votată pe 2 iulie de Camera Deputaţilor cu doar 20 de voturi împotrivă şi va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

Au votat „pentru" 195 de oameni, astfel că o cartelă preplătită va putea fi cumpărată doar în urma încheierii unui contract, iar contectarea la un WiFi hotspot de la o terasă, de la un restaurant sau dintr-un magazin se poate face doar după ce îţi dai datele.

WiFi pe buletin: legea prepay îţi cere să te identifici, dacă vrei Internet wireless

Odată ce te vei fi conectat la Internetul unei terase sau unui restaurant, datele acele vor fi stocate vreme de şase luni. Informaţiile de navigare vor fi păstrate de furnizorii de Internet, iar datele de contact vor fi stocate de cei care deţin acel loc prin al cărui punct de acces wireless te conectezi la Internet. Totuşi, există o mică „portiţă" de liberate, dacă se poate considera libertate. Măsura nu se aplică pentru punctele de acces din parcuri, instituţii oficiale sau aeroporturi ori alte locuri publice, doar persoanelor juridice.

„S-a cerut de CSAT pentru creşterea siguranţei naţionale", a spus deputatul Daniel Oajdea. „Dacă aţi săvârşi un atac cibernetic sau nu ştiu ce de pe Internet, se poate afla identitatea dumneavoastră uşor", a completat acesta, potrivit adevarul.ro.

Potrivit textului de lege adoptat de deputaţii din cele două Comisii, iniţiativa legislativă urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2015. Deţinătorii de cartele prepay au la dispoziţie un an, până la 1 ianuarie 2016, pentru a comunica operatorului de telefonie datele personale, în caz contrar numărul fiind anulat.

Rezistenţa Urbană a iniţiat o mişcare de protest atât în mediul on-line, cât şi pe stradă care va dura până când "Statul Român va restabili libertăţile cetăţeneşti", faţă de  adoptarea "Legii prepay" relatează B365.ro.

Prima acţiune de protest va avea loc pe 12 iulie 2014 în faţa sediului SRI, colţ cu Parlamentul, spre sfârşitul bd. Libertăţii. Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului Protest împotriva Legilor Supravegherii.

Back To Top