Categorie: Actual

medicamenteAlianţa Pacienţilor Cronici a suspendat, la începutul lui iulie, demersurile judiciare privind acționarea în instanță a instituțiilor publice responsabile, după ce reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale au anunțat că, din toamnă, vor fi introduse 30-40 de molecule noi.

„Având în vedere declaraţia publică a domnului dr. Marius Savu, preşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, din data de 3 iulie, potrivit căreia lista de medicamente compensate va fi reactualizată prin introducerea a 30-40 de molecule noi în această toamnă, Alianţa Pacienţilor Cronici din România suspendă orice demers judiciar privind acţionarea in instanţă a instituţiilor publice responsabile", se arată într-un comunicat postat pe site-ul organizaţiei.

Alianţa Pacienţilor Cronici a adăugat că aşteaptă un punct de vedere oficial din partea autorităţilor competente.

Preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, Marius Savu, a anunţat, în 3 iulie, că noua listă de medicamente compensate ar avea, la o primă estimare, între 30 şi 40 de molecule noi, din cele 160 anunţate, pentru că acestea aduc un beneficiu terapeutic semnificativ pentru sănătate, intrarea celorlalte fiind condiţionată de un preţ-benefic.

În iunie, şapte persoane, care au dat în judecată Guvernul, Ministerul Sănătăţii şi CNAS, au câştigat în instanţă dreptul de a primi medicamente compensate în proporţie de 100%, decizia fiind pusă de îndată în executare.

Mai multe AICI

 

Back To Top