Categorie: Actual

tinere nota zece bacGuvernul a adoptat o hotărâre privind premierea în bani a absolvenţilor care au obţinut media 10.00 la examenele de bacalaureat şi evaluare naţională.

Astfel, absovenţii de liceu care au obţinut media 10 la bacalaureat vor primi 3.000 de lei, iar elevii care au obţinut media maximă la examenul de evaluare naţională vor primi 2.000 de lei, potrivit Digi 24.

La nivel naţional, premiile vor fi acordate, conform datelor oficiale, pentru 104 elevi cu media 10 la bacalureat şi 225 elevi cu media 10 la evaluarea naţională. 

Şi anul trecut Guvernul i-a premiat cu câte 3.000 de lei pe elevii care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat.

În Prahova, patru absolvente de liceu au luat bacalaureatul cu 10. Trei dintre ele vor susţine peste două săptămâni examen de admitere la Medicină, cea de-a patra alegând Farmacia şi spunând că a fost "tentată" să meargă la Medicină, dar a renunţat din cauza "sistemului care nu oferă condiţii".

Maria Carina Dumitrescu, Laura Voicu, ambele absolvente ale Colegiului Naţional "Ion Luca Caragiale" din Ploieşti, Diana Şerban de la Colegiul "Jean Monnet" din Ploieşti şi Alexandra Borcan de la Colegiul "Alexandru Ioan Cuza" din Ploieşti au reuşit să promoveze bacalaureatul cu media 10.

Până la examen, conturile de Facebook sunt blocate, ieşirile cu prietenii - suspendate, iar cărţile preferate mai aşteaptă puţin. Foto: max-media

Mai multe AICI

Back To Top