Categorie: Actual

rovinietaVeşti bune pentru şoferi! De vineri se simplifică regulile în ceea ce priveşte valabilitatea rovinietei în cazul în care se schimbă numărul de înmatriculare al maşinii. Dacă până acum şoferii trebuiau să anunţe în scris această schimbare la CNADNR, de vineri, 11 iulie, birocraţia va fi eliminată.

Procedurile privind valabilitatea rovinietei în cazul în care este schimbat numărul de înmatriculare a maşinii au fost modificate recent, printr-o lege publicată în Monitorul Oficial ce urmează să intre vineri în vigoare. Acelaşi document stabileşte, totodată, că noi vehicule vor fi scutite de la plata rovinietei.

Cei de la Serviciul Înmatriculari vor opera modificarea în baza proprie de date, la care vor avea acces şi funcţionarii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Astfel, orice şofer care îşi schimbă numărul de înmatriculare va rămâne cu rovinieta valabilă cumpărata înainte de schimbarea numărului şi nu va mai fi nevoit să se prezinte personal la CNADNR pentru a comunica modificarea.

O altă prevedere se referă la maşinile Serviciului Român de Informaţii, ale Serviciului de Informaţii Externe, ale Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi vehiculelor de la Crucea Roşie. Nici una dintre acestea nu mai plăteşte taxa de drum.

Mai multe AICI

Back To Top