Categorie: Actual

elevi miciElevii claselor I şi a II-a vor primi, la 15 septembrie, manuale noi, inclusiv în format electronic, pentru realizarea cărora au fost primite 16-17 oferte, a spus ministrul Educației, Remus Pricopie.

„M-am uitat pe o listă. Pentru manualele de clasa I, cred că sunt aproximativ 10 ofertanţi, iar pentru manualele de clasa a II-a cred că am văzut şase-şapte ofertanţi", a declarat ministrul pentru Mediafax.

Ministrul a dat totodată asigurări că este timp pentru ca manualele să fie gata la începutul noului an şcolar.

„Evident că, la 15 septembrie, vom avea cărţi pentru clasa I şi clasa a II-a. Şi cu varianta electronică", a subliniat el, introducerea manualelor digitale fiind parte a procesului de modernizare a programelor școlare și a conținuturilor educaționale.

Miercuri a fost termenul limită pentru depunerea ofertelor de realizare a manualelor, iar joi a început evaluarea ofertelor.
Procesul de achiziţionare a manualelor şcolare noi pentru clasele I şi a II-a, destinate anului şcolar 2014 - 2015, a fost lansat la 8 martie. Pe 30 aprilie au fost depuse contestații care au fost respinse definitiv pe data de 2 iulie, de către Curtea de Apel București.

Manualele în format electronic reprezintă o premieră în învăţământul românesc.

Mai multe AICI

 

Back To Top