Categorie: Actual

salvamont busteniUn turist din Buzău a fost găsit mort, în Bucegi, în mijlocul unei cascade. Bărbatul s-a rătăcit de prietenii lui pe Jepii Mici și a alunecat într-o râpă, neavând nicio șansă de supraviețuire.

Plimbarea pe munte s-a sfârșit tragic pentru un tânăr din Buzău care a plecat cu prietenii lui pe Jepii Mici. Turistul de 36 de ani a rămas în urma prietenilor și s-a rătăcit. La căderea întunericului, el a alunecat într-o râpă, aproape de Valea Caraimanului.

„În aval de el, avea o săritoare foarte mare, umedă. A căzut un cablu vechi, căzut probabil de la telecabină, o fi vrut să se țină de el, dar acel cablu se termina la jumătatea săritorii. Ud fiind, a căzut vreo 30 de metri direct în apă, a dat cu capul", au povestit salvamontiștii pentru stirileprotv.ro.

„Bărbatul de 36 de ani din Buzău, a plecat ieri cu câțiva prieteni pe munte. Au început să urce pe Jepii Mici, dar nu au fost atenți la marcajele turistice și în scurt timp au rătăcit poteca. Au nimerit în firul Văii Caraiman, iar prietenii lui nu l-au mai văzut la un moment dat. Au anunțat dispariția acestuia abia pe seară, când au ajuns pe Platoul Bucegi. Căutările au fost întrerupte după lasarea întunericului, când salvamontiștii au fost chemați să intervină la un alt caz pe Jepii Mari. Duminică dimineața, căutarile au fost reluate și în scurt timp victima a fost găsită în apă cu fața în jos (o vâltoare greu vizibilă și greu accesibilă). Se pare că murise pe loc, în urma loviturii pe care o avea la cap. Căzuse aproape 20 de metri peste o cascadă, fără nicio șansă de supraviețuire. Un deznodământ tragic, datorat unei neatenții care a dus la abaterea de la traseul turistic", scrie Salvamont Bușteni pe pagina de Facebook.

Misiunea de recuperare a trupului victimei din mijlocul unei cascade a durat peste cinci ore.

Jandarmii au explicat că zona este foarte periculoasă având în vedere poteca strâmtă și săritoarea de 100 de metri.

Un dosar de cercetare penală va fi deschis pentru moarte suspectă.

Tot sâmbătă, un bucureștean de 55 de ani, bolnav de diabet, a vrut să coboare pe jos de pe platoul Bucegilor până în Bușteni însă, la jumătatea drumului, i s-a făcut rău. Un turist și i-a anunțat pe salvamontiștii care l-au recuperat pe pacient.

Salvamontiștii atrag atenția turiștilor să evite traseele dificile de pe Valea Caraimanului noaptea, iar ziua să nu scape din ochi marcajele.

Back To Top