Categorie: Actual

extinctor proiect legeFiecare locuinţă ar putea fi dotată cu un extinctor, conform unui proiect de lege. Iniţiativa îi aparţine unui senator UNPR care crede că doar aşa numărul victimelor şi al pagubelor cauzate de incendii ar putea fi redus. Mai mult, conform expunerii de motive, şi munca pompierilor ar fi uşurată, pentru că, până ar ajunge militarii la locul intervenţiei, cetăţenii ar putea împiedica extinderea focului şi ar diminua pagubele.

Senatorul a făcut apel şi la statistici. Acesta spune că 40 de mii de incendii se produc anual în România, dintre acestea mai mult de jumătate în locuinţe. Dotarea cu extinctoare devine, astfel, o necesitate.

"Din cele circa 40.000 de incendii produse în România, mai mult de jumătate (56%) au avut loc în locuinţe şi gospodării, iar din cele 1.263 de victime ale acestor incendii, 152 au fost copii. [...] De asemenea este extrem de important ca autorităţile să verifice periodic casele persoanelor fizice", explică parlamentarul în expunerea de motive a proiectului de lege, potrivit REALITATEA.NET.

Stingătoarele vor fi cumpărate de proprietarii locuinţelor, iar cei care nu îşi permit vor primi ajutor de la stat, mai spune senatorul.

În România au loc anual, în medie, 4.540 de incendii, arată un studiu realizat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Back To Top