Categorie: Actual

salvamont busteniEchipele Serviciului Salvamont Bușteni sunt în alertă, la această oră, după ce au fost anunțate că aproximativ 30 de persoane au rămas blocate pe Valea Caraiman după o ploaie torențială, însoțită de grindină și urmată de o viitură puternică.

Potrivit lui Gheorghe Haiduc, șeful Salvamont Bușteni, în ultimele ore a plouat torențial în zonă, stratul de grindină a atins 5 cm, iar o viitură puternică a blocat câteva zeci de turiști pe firul văii spre Vârful Caraiman unde, în prezent, la o altitudine de peste 1.800 de metri, se înregistrează doar 7 grade Celsius.

Poteca pe care se aflau turiștii este tăiată de viitură în trei locuri, pe cărare fiind prinse mai multe grupuri de turiști, unele dintre ele având și copiii. Semnal nu există în zonă, dar echipele Salvamont se așteaptă să ajungă în maxim jumătate de oră la primul grup de turiști. Pentru toți sunt pregătite pături și pelerine.

Deși au existat avertizări meteo pentru zona montană, turiștii prinși pe traseu nu s-au interesat de acestea.

Potrivit șefului Salvamont Bușteni, misiunea este neobișnuită din cauza stratului mare de grindină și a viiturii care a blocat căile de acces.

Back To Top