Categorie: Actual

ParlamentParlamentarii dezbat luni legea privind reducerea CAS la angajator, cu cinci puncte procentuale. Senatul este prima cameră sesizată, iar preşedintele Camerei, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că legea va rămâne în formă iniţială, cu toată opoziţia preşedintelui Traian Băsescu. Conform unui comunicat de joi, Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară, luni, de la ora 16.00.

Guvernul a dat, în iunie, legea care prevede că CAS-ul redus se va aplica de la 1octombrie, iar Parlamentul a adoptat-o la începutul lunii iulie. Toate partidele au declarat că o susţin. Dar Traian Băsescu s-a împotrivit.

„Liderii marilor formaţiuni politice de la putere şi de la opoziţie sunt la fel de iresponsabili şi mincinoşi. Clamează reducerea CAS-ului şi vor băga ţara în criză", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a trimis legea înapoi la Parlament pe 23 iulie şi a cerut să fie respinsă. Totul s-a întâmplat însă în vacanţa parlamentară. Aşa se face că a trecut aporape o lună şi aleşii nu au venit din libere ca să discute măsura pe care, la nivel declarativ, toţi o susţin.

Mai multe AICI

Back To Top