Categorie: Actual

autostrada comarnic brasovSăptămâna trecută, mai exact pe 6 august, Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a emis decizia de expropriere nr 806/ 2014, pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de investiţii "Construcţia autostrăzii Bucuresti-Brașov, tronsonul Comarnic-Predeal".

Documentul constituite titlu executoriu pentru predarea bunurilor imobile cuprinse în anexa, însemnând terenuri cu o suprafaţă totală de 105,643 mp şi mai multe clădiri, pentru care se vor acorda despăgubiri care se ridică la peste 1,1 milioane de lei.

Cea mai mare sumă, peste 210.000 lei, va ajunge la un locuitor din Comarnic. Potrivit documentului emis de CNADNR, acesta va rămâne fără o construcţie evaluată, în termeni de despăgubire, la 183.055 lei, dar şi fără 590 mp de teren intravilan, pentru care va primi, tot cu titlu de despăgubire, 29.383 de lei.

Cea mai mare parte a suprafeţelor expropriate se afla, însă, în proprietatea oraşului.

Premierul Victor Ponta a precizat că aceasta sosea constituie o prioritate, anunţând că autostrada va fi gata până în 2017, după ce lucrările ar urma să înceapă înainte de finalul anului în curs.

Potrivit datelor existente la acest moment, autostrada Comarnic – Braşov va avea o lungime de 53,215 kilometri, la care se adauga şapte kilometri. Pe tronsonul Comarnic – Braşov vor exista trei tuneluri, 19 viaducte, 15 poduri dar şi trei noduri de ieşire, în zonele Sinaia – Buşteni, Predeal şi Râşnov.

Back To Top