Categorie: Actual

perchezitii evaziuneProcurorii DNA fac, miercuri, 27 de percheziţii în judeţul Braşov, inclusiv la sediul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, într-un caz privind fapte de corupţie şi obţinere nelegală de fonduri europene.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează în această dimineaţă 27 de percheziţii, din care una la o instituţie publică, într-o cauză ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2011-2014, a unor presupuse infracțiuni de corupţie şi obţinere nelegală de fonduri europene, informează un comunicat al instituţiei.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediadax, că instituţia publică unde au loc percheziţii este Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Braşov.

Potrivit procurorilor DNA, sunt vizate mai multe contracte finanţate din fonduri europene, care au fost acordate preferenţial, transmite B1 TV. Procurorii vor ridica documentele de la sediul instituţiei, care vor fi ulterior analizate. Prejudiciul calculat de procurori, până în acest moment, este de 3 milioane de euro. 

Vizaţi de ancheta procurorilor sunt oameni de afaceri şi funcţionari din cadrul Oficiului pentru Dezvoltare Rurală. La finalul percheziţiilor vor fi duse la audieri cinci persoane, printre care şi doi oameni de afaceri, au precizat sursele citate. 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, precum și al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Back To Top