Categorie: Actual

mircea cosmaLuni, 1 septembrie, magistraţii Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) încep judecata pe fond în dosarul de corupţie în care au fost acuzați de dare de mită deputatul PSD Vlad Cosma şi tatăl acestuia, Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

UPDATE: Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat luni pentru 9 octombrie judecarea dosarului de corupție. Amânarea a fost cerută de avocați pentru pregătirea apărării. La primul termen, DNA a cerut menținerea măsurilor față de ceilalți doi inculpați, Răzvan Alexe și Daniel Alixandrescu, avocații fiind de acord.

Potrivit ÎCCJ, instanţa a dispus citarea părţilor din dosar pentru primul termen de judecată. După cum se arată pe site-ul instituției, părțile implicate în acest proces sunt: ALEXE RĂZVAN, ALIXANDRESCU DANIEL ADRIAN, COSMA VLAD ALEXANDRU, COSMA MIRCEA, UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ JUDEȚUL PRAHOVA - PRIN CONSILIUL JUDEȚEAN PRAHOVA, pentru dare de mită (art.290 NCP).

Deputatul Vlad Cosma şi Mircea Cosma, tatăl acestuia și preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, au fost trimişi în judecată sub control judiciar la data de 11 aprilie, fiind acuzaţi de procurorii DNA de trafic de influenţă şi respectiv luare de mită şi abuz în serviciu.

Alături de cei doi au mai fost deferiţi justiţiei omul de afaceri Răzvan Alexe, acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită, şi directorul Direcţiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, ambii aflându-se în arest la domiciliu.

Potrivit DNA, din 2010 până în 2013, preşedintele CJ Prahova ar fi prejudiciat bugetul public al judeţului prin favorizarea unor societăți comerciale la anumite lucrări cu bani publici, activitate infracțională în care a fost antrenat și fiul său, deputatul Vlad Cosma.

CITEȘTE ȘI:

ÎCCJ: Mircea Cosma rămâne sub control judiciar

Mircea Cosma şi fiul său, deputatul Vlad Cosma, se prezintă în faţa judecătorilor / Stenograme: „Băi, tu să nu apari pe-aici!"

Decizia ÎCCJ: Arest la domiciliu pentru afaceristului Răzvan Alexe şi a fostului director al Direcţiei de Patrimoniu CJ Prahova

 

Back To Top