Categorie: Actual

parc industrial braziProcurorii DNA au început urmărirea in rem într-un dosar constituit după ce conducerea SC Brazi Industrial Parc, societate aflată în subordinea Consiliului Județean Prahova și care a pierdut un proces prin care este obligată să plătească aproape un milion de euro firmei președintelui UNPR Prahova, Daniel Niculae, a depus o plângere la DNA.

Potrivit raportului de activitate prezentat, vineri, 29 august, de către directorul SC Brazi Industrial Parc, Marcian Cosma, în cadrul ședinței Consiliului Județean, societatea pe care o conduce a pierdut un proces cu firma Dalex Montaj SRL, ca urmare a acestui fapt conducerea parcului înaintând o plângere către DNA pentru a se stabili cine se face vinovat de pierderea procesului și cum poate fi recuperat prejudiciul de aproape un milion de euro adus parcului industrial.

Marcian Cosma a declarat, pentru AGERPRES, că firma respectivă, care se numea inițial Montplast Product, a închiriat un imobil în Parcul Industrial Brazi, pe o perioadă contractuală determinată.

La un moment dat, reprezentanții firmei nu și-au mai achitat obligațiunile către parc, astfel că respectiva societate a fost acționată în instanță pentru recuperarea datoriilor, parcul industrial câștigând procesul.

Ulterior, Montplast a intrat în insolvență și și-a schimbat numele în Dalex Montaj SRL, firma deschizând un proces la Tribunalul Prahova pentru recuperarea investiției făcută în imobilul închiriat în Parcul Industrial Brazi. 

„Ne-au acționat în instanță pentru recuperarea sumei investite, deși, prin relațiile contractuale, nu aveam obligație să le dăm vreun ban pentru că investițiile și le-au asumat. În primă fază, noi am câștigat pe fond la Ploiești, după care, din motive politice, la acea vreme acționarul principal fiind Daniel Niculae (președintele UNPR Prahova—n.r.), acesta a cerut strămutarea procesului de la Ploiești invocând că Mircea Cosma, președinte al CJ, ar avea influență asupra instanțelor prahovene și, fiind adversar politic al lui Mircea Cosma, ar fi putut pierde procesul. Dosarul a fost mutat la Curtea de Apel Pitești", a explicat Marcian Cosma.

Curtea de Apel Pitești a admis, în noiembrie 2013, apelul reclamantei Dalex Montaj obligând pârâta SC Brazi Industrial Parc să plătească acesteia suma de 4.213.690 lei.

Decizia instanței a fost atacată de reprezentanții parcului industrial la instanța supremă, care, în luna iunie a acestui an, a respins ca nefondat recursul.

Directorul parcului industrial a precizat că a făcut o plângere la DNA, solicitând procurorilor care ar fi început urmărirea in rem în acest dosar „să meargă pe firul istoriei și să concretizeze cine se face vinovat pentru pierderea acestei sume".

Până la acest moment, firma Dalex a executat deja din conturile Parcului Industrial Brazi suma de 1.211.473 de lei.

Marcian Cosma a menționat că va încerca să obțină prin negocieri cu reprezentații Dalex Montaj SRL eșalonarea celor aproximativ trei milioane de lei pe care parcul le mai are de plătit către această societate.

Mai multe AICI

CITEȘTE ȘI:

APH SPECIAL: Brazi Industrial Parc, obligată prin HOTĂRÂRE DEFINITIVĂ la plata a peste PATRU MILIOANE DE LEI DESPĂGUBIRI

 

Back To Top