Categorie: Actual

dnaDNA a început urmărirea penală, in rem, cu privire la faptă, în dosarul constituit ca urmare a plângerii PNL față de emiterea ordonanței privind migrația aleșilor locali, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. Aceleași surse au precizat că s-a început urmărirea penală pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

Purtătorul de cuvânt al DNA, a confirmat că s-a început urmărirea penală față de faptă ca urmare a plângerii depuse de președintele PNL, respectiv pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pe altul. Președintele PNL, Klaus Iohannis, a anunțat marți că a depus o plângere penală la DNA împotriva vicepremierului Liviu Dragnea pentru inițierea ordonanței privind migrația aleșilor locali, afirmând că, dacă procurorii constată că fapta implică mai multe persoane, atunci aceștia pot extinde cercetările.

"Eu m-am îndreptat împotriva inițiatorului acestei ordonanțe, iar dacă DNA constată că este o faptă penală care implică mai mulți, atunci din oficiu se va autosesiza și va extinde cercetările. Noi nu avem date, nu reușim să aflăm ce se întâmplă în interiorul Guvernului, nu înțelegem motivațiile pentru care Guvernul, cu toate avertizările și de la noi și de la alții, a procedat totuși la aprobarea acestei ordonanțe. Și atunci trebuie să intervină cineva care prin lege are dreptul să meargă și să verifice concret cum și de ce", a declarat atunci Iohannis.

Mai multe AICI

Back To Top