Categorie: Actual

pontaPentru zeci de unități de învățământ din țară, școala a început fără apă curentă, fără toalete interioare și, implicit, fără avize sanitare, din cauza condițiilor deplorabile în care trebuie să învețe tinerii. Mai mult, nici copiii din clasele mici nu au găsit pe bănci manualele promise. În acest context, prim-ministrul României declară: „Nu știu dacă mai e vreun copil, chiar și în clasa întâi, care să nu aibă telefon cu internet" și susține că vrea manuale digitale pentru toți elevii.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Târgu Jiu, la deschiderea anului școlar, că „ideea de manual digital" este cu adevărat o reformă care trebuie făcută, el spunând că „nu mai există niciun elev care să nu știe să folosească o tabletă, un telefon, un computer" și, de altfel, nu crede că mai există un elev, chiar și de clasa întâi, care să nu aibă un telefon cu internet.

Victor Ponta a adresat un apel către profesori, părinți și elevi de a înțelege că, în 2014, trebuie să se treacă, chiar și mai târziu, „la ceea ce înseamnă educația viitorului".

„De mai mult de zece ani, nu s-au făcut manuale noi, nu s-au făcut programe noi. Profesorii, părinții ne spuneau, pe bună dreptate, că lumea se schimbă, sistemul de educație se schimbă și cineva trebuie să aibă curajul să vină cu manualele, să vină cu programa la anul 2014, 2015, 2016", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

El a mai afirmat că „ideea de manual digital" este cu adevărat o reformă care trebuie făcută.

„Și pentru că văd că nu mai există niciun elev care să nu știe să folosească o tabletă, un telefon, un computer, cred că ideea de manual digital este cu adevărat o reformă pe care trebuie să o facem", a mai spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a mai declarat, luni, la Târgu Jiu, că decizia de schimbare a manualelor vechi și de digitalizare a acestora „deranjează foarte multe interese", iar cei care „o să piardă bani" au contestat procedura, aceștia având „evident sprijinitori în politică și în mass-media".

Mai multe AICI

 

Back To Top