Categorie: Actual

prima-casa2Guvernul suplimentează banii pentru programul Prima Casă. Cererea de credite a fost mare, asa ca băncile au epuizat plafoanele alocate. Cele aproape 500 de milioane de lei care vin în plus sunt redirecţionate dinspre programul de cumpărare a locuinţelor ANL.

Prin programul Prima Casă doar românii care stau cu chirie într-un apartament al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe îşi mai pot cumpăra acum un apartament. 

„Primim în continuare cereri şi ne informăm clienţii că este necesar să aibă în antecontractele de vânzare-cumpărare termene mai largi astfel încât să nu rişte pierderea avansului", spun reprezentanţii BCR.

Pentru că cererea a fost mare, băncile au primit şi banii destinaţi cumpărării de locuinţe ANL. "Plafonul de 500 de mil de lei pentru prima casa nu a fost utilizat in totalitate si sa nu ramana un plafon de garantare nefolosit si sa poate fi folosit in alte domenii", a spus Liviu Dragnea.

În tot acest timp, băncile au scos pe piaţă oferte comparabile cu Prima Casă. „Sunt banci care au credite ipotecare in lei la fel de bune precum prima casa, singurul avantaj a ramas avansul de 5% care se cere pentru prima casa fata de 15% pentru un credit ipotecar in lei standard", a spus Irina Chițu, broker imobiliar. Dezavantajul creditelor Prima Casă este că locuinţa nu poate fi vândută timp de cinci ani.

Mai multe AICI

Back To Top