Categorie: Actual

donare sangeVineri, de la ora 12.00, pentru elevii din clasele a XII-a ale Liceului ploieștean „Toma Socolescu", a început o lecție mai puțin obișnuită. Medicii de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Ploiești le explică tinerilor importanța celulelor stem și a donării de sânge.

Sesiunea de informare se desfășoară, vineri, 26 septembrie, cu sprijinul Asociației Studenților Creștini Ortodocși din România dar și cu implicarea directă a Școlii Postliceale Sanitare „Regina Maria de România" Ploiești, ai cărei elevi vor realiza, în cursul zilei de astăzi, activități practice ale colegilor și profesorilor de la „Toma Socolescu".
„Elevii de la Școala „Regina Maria" testează, colegilor și profesorilor prezenți la acțiune, tensiunea arterială, hemoglobina și glicemia", ne-a declarat dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești.

Acțiunea de informare va fi urmată, peste două săptămâni, de o acțiune concretă de donare de sânge la sediul CTS, similară cu evenimentul voluntar de anul trecut, la care au participat peste 200 de elevi din Colegiul „Toma Socolescu", activitate coordonată de către prof. Carmen Clucerescu.

Back To Top