Categorie: Actual

Deputatul PD-L Andrei Sava a adresat ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, o întrebare legată de posibilitatea construirii în apropierea oraşului Ploieşti a unui nou aeroport internaţional care să deservească Bucureştiul. Deputatul PD-L consideră că amplasarea acestui aeroport în zona municipiului Ploieşti, mai precis în localitatea Strejnic din judeţul Prahova, ar conduce la o mai bună deservire a traficului aeroportuar din oraşe mari ca Braşov şi Ploieşti, contribuind astfel la un grad superior de dezvoltare locală şi regională.„Susţin proiectul de construire a unui aeroport internaţional pe centura oraşului Ploieşti, la Strejnic. Motivele sunt multiple. În primul rând, la Strejnic există deja un aerodrom sportiv cu pistă, la standarde europene, primul de acest gen din România.  În al doilea rând, aerodromul Strejnic este situat pe şoseaua de centură a Ploieştiului, la 40 de Km de Bucureşti, şi are legături bune către celelalte zone ale ţării.

În timp ce  construirea unui aeroport în sudul Bucureştiului ar determina o creştere a tranzitului prin oraş şi ar aglomera centurile, alternativa construirii unui aeroport internaţional la Strejnic are avantajul existenţa unei bune infrastructuri de transport ce leagă oraşul Ploieşti de Braşov, dar şi de Constanţa. Având acces la DN1 şi la viitoarea autostradă Bucureşti – Ploieşti, acest aeroport ar putea deservi o zonă mult mai mare care să includă, pe lângă Bucureşti, şi alte oraşe mari, cum este Braşovul şi ar contribui semnificativ la dezvoltarea locală şi regională.”, a declarat deputatul PD-L, Andrei Sava.

În prezent, România are 16 aeroporturi, dintre care 4 internaţionale, iar Guvernul a aprobat construirea unui nou aeroport în zona municipiului Bucureşti anul trecut. Din analizele şi previziunile de trafic efectuate de Eurocontrol, autoritatea europeană de control al traficului, rezultă că pentru ţara noastră, în perioada 2008-2014, urmează să se înregistreze o creştere medie anuală a traficului aeroportuar de 6,9%, urmând ca, până în 2018, să se ajungă la un trafic de 20 milioane de pasageri. Rata de creştere este sensibil mai mare în zona municipiului Bucureşti iar ponderea aeroportului Henri Coandă în totalul traficului aeroportuar din ţară (cca. 70%) se estimează a fi menţinută la nivelul actual, urmând să se atingă nivelul de aproximativ 7.000.000 pasageri în anul 2010.

Back To Top