Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

inscrieri-clasa-pregatitoareLuni, 16 februarie, au început pregătirile pentru înscrierile în clasele primare. Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare și clasa I a fost declarat cu o săptămână față de programul inițial. Părinții trebuie să știe care sunt documentele necesare pentru înscrierea în clasele primare și să se programeze din timp pentru evaluările psihosomatice.

Înscrierea la clasa zero şi înscrierea la clasa I în anul şcolar 2015-2016 a început pe 16 februarie 2015, când toate unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare afişează numărul de locuri disponibil pentru fiecare clasă şi programul evaluării psihosomatice.

În Prahova, evaluările psihosomatice pentru înscrierea copiilor în clasele primare sunt realizate în 13 centre, însă trebuie să vă programați din timp, pentru că există numai 28 de psihologi școlari care trebuie să facă față valului de peste 8.000 de copii care vor păși pragul școlilor în anul școlar următor. Numai cinci dintre aceștia lucrează la Centrul Județean pentru Resurse Educaționale, iar potrivit acestora, eforturile sunt, în perioadele de înscriere, supraomenești. „Ne prelungim programul până seara târziu și încercăm să facem față, pentru că suntem puțini", ne-a declarat o angajată a CJRE. În același timp, cei 28 de psihologi școlari trebuie să se ocupe de cei peste 110.000 de copii din sistemul de învățământ preuniversitar prahovean, de la grădiniță până la ultima clasă de liceu.

TOTUL DESPRE EVALUAREA PSIHOSOMATICĂ A COPIILOR PENTRU ÎNSCRIEREA ÎN CLASELE PRIMARE

CALENDARUL ÎNSCRIERII ÎN CLASA PREGĂTITOARE 2015-2016:

- 18 februarie - 26 februarie - Zilele porţilor deschise la şcoli. În acest interval, elevii împreună cu părinţii lor pot vizita unităţile de învăţământ şi pot discuta cu învăţătorii şi directorii de şcoli.

- 17 februarie - 11 martie - organizarea evaluării psihosomative a elevilor
- 12 martie - comunicarea rezultatelor evaluării psihosomative
- 23 februarie - 13 martie - completarea cererilor de înscriere la sediul unităţilor de învăţământ sau online
- 16 martie - procesarea cererilor de către comisia naţională de înscriere
- 20 martie - repartizarea copiilor care au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât cea de circumscripţie
- 20martie - 21 martie - afişarea listelor cu elevii înscrişi
- 23 martie - începe a doua etapă de înscriere pentru elevii care nu au participat la prima etapă
- 23 februarie - 13 martie - depunerea cererilor de înscriere în clasa 1 pentru copiii care nu au urmat clasa zero în anul şcolar 2014-2015

DOCUMENTE NECESARE ÎNSCRIERII ÎN CLASA PREGĂTITOARE:

- cerere tip de înscriere (disponibilă pe site-ul Inspectoratului Şcolar şi la secretariatul şcolilor)
- certificatul de naştere al copiilor
- act de identitate
- viză de flotant (pentru familiile care nu au domiciliu în Bucureşti)
- rezultatele evaluării psihosomatice ale copilului

Inspectoratul Județean Prahova a anunțat că a aprobat 7.969 de locuri pentru clasa pregătitoare, în anul școlar 2015 – 2016, organizate în 263 de unități de învățământ din tot județul. Vor fi formate 293 de clase omogene și 60 de clase în regim simultan.
Numărul de locuri este cu peste 1.500 de locuri mai mare față de cel anunțat, primăvara trecută, înainte de începerea înscrierilor, titrează telegrama.ro.

Cele mai multe clase, cinci, au fost aprobate pentru Școala "Sf. Vineri" din Ploiești, în timp ce școlilor "George Emil Palade", "I. A. Bassarabescu", "H. M. Berthlot", "Nicolae Iorga", "Sf. Vasile" și C. N. "Jean Monnet" din municipiu le-au fost aprobate câte patru clase, cu 100 de locuri.

Există, de asemenea, patru școli particulare care vor organiza, din toamnă, clase pregătitoare, dar și aproape 20 de școli care nu vor face înscrieri la acest nivel, inclusiv în orașe din județ.
În Prahova vor funcționa, în anul școlar 2015-2016, 312 clase I, în care vor fi înscriși 7.067 de elevi.

PLANUL DE ȘCOLARIZARE PENTRU ANUL 2015-2016

TOT CE TE INTERESEAZĂ DESPRE ÎNSCRIEREA ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR 2015-2016

Back To Top