Categorie: Actual

badescu stopinfractori.roProcurorii DNA au efectuat, marţi mai multe percheziţii la Ploieşti, între care una la sediul Primăriei şi alta la locuinţa primarului Iulian Bădescu, într-un dosar vizând modul în care Consiliul Local a finanţat echipa de fotbal Petrolul Ploieşti. Primarul Iulian Bădescu a afirmat că are calitatea de suspect, dar că nu ştie care sunt acuzaţiile, urmând să afle la DNA, unde a fost adus la audieri. Secretara Primăriei şi una dintre juristele instituţiei au fost aduse și ele la DNA.

Iulian Bădescu a declarat, marţi, înainte să intre la audieri la DNA Ploieşti, că acuzaţiile, de abuz în serviciu și luare de mită, i se par aberante şi că, probabil, "domnul Capră (patronul FC Petrolul Ploiești) a fost presat sau sfătuit, din arest, să dea declaraţii" împotriva sa.

Primarul Iulian Bădescu a fost adus, marţi, în jurul orei 10.30, la sediul DNA Ploieşti, unde e audiat în dosarul finanţării echipei de fotbal Petrolul Ploieşti cu fonduri de la bugetul local.

Bădescu, a cărui locuinţă a fost percheziţionată marţi dimineaţă, a fost adus cu o maşină a DNA, iar la intrarea în sediul instituţiei edilul a catalogat drept "o aberaţie" acuzaţiile care i se aduc, şi anume trafic de influenţă, abuz în serviciu şi luare de mită.

Secretara Primăriei municipiului Ploieşti, Oana Iacob, a fost adusă, marţi, alături de una dintre juristele instituţiei, Iulia Alexandru, la sediul DNA Ploieşti, pentru a fi audiată în dosarul finanţării echipei Petrolul, ea spunând că are calitatea de suspect şi că actele semnate de ea sunt legale, informează mediafax.ro

Comunicatul oficial al DNA

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupţie comise în perioada 2013-2014.

În cursul zilei de 03 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 2 locații, situate în municipiul Ploieşti, dintre care una este sediul unei instituții publice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

DNA - BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Sursa foto: stopinfractori.ro

Back To Top