Categorie: Actual

pescador disparutAutorităţile portuare au fost alertate că un pescador românesc a dispărut de pe ecranele radar, la 40 mile travers de plaja Corbu. O şalupă de salvare a Agenţiei Române de Salvare Vieţi Omeneşti pe Mare (ARSVOM) se îndreaptă spre locul indicat pentru depistarea navei dispărute.

Pescadorul „Cormoranul", dispărut în Marea Neagră, a fost găsit miercuri, la 60 de mile travers de plaja Corbu, cei cinci membri ai echipajului fiind teferi.

Pescadorul a fost ajutat de o navă comercială să tragă la ancoră, până soseşte şalupa Safir a ARSVOM care îl va tracta până în portul Constanţa. Un elicopter trimis în zonă pentru căutarea pescadorului s-a întors la bază.

Din spusele marinarilor, pe o furtună puternică, pescadorul a rămas seara trecută fără motor, plutind în derivă spre largil mării. Un alt pescador care a plecat aseară spre locul sinistrului, a făcut cale întoarsă din cauza mării extrem de agitate, cu valuri de cinci-şase metri. Acum, marea s-a potolit şi pescadorul va fi adus, în siguranţă, la mal.

Pescadorul „Cormoranul 2" cu cel puţin cinci oameni la bord şi care aparţine unei firme din Mangalia plecase în activităţile zilnice de pescuit în Marea Neagră.

Proprietarul navei a alertat, astăzi dimineaţă, autorităţile prin 112 anunţând că nu mai poate lua legătura cu echipajul. Legătura prin canalul 16 de navigaţie s-a întrerupt brusc.

Mai multe AICI

 

Back To Top