Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

codruta kovesiPremierul Victor Ponta a declarat, marţi seara, la postul de televiziune România TV, că ideea că ANAF nu este performant în recuperarea prejudiciilor, invocată la ultimul bilanţ al DNA, a fost „o mică păcăleală", el arătând că este nevoie de hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile. Reprezentanții DNA au reacționat la aceste declarații, apreciind că Ponta pune la îndoială datele prezentate la bilanțul instituției.

COMUNICATUL INTEGRALAL DNA

Cu referire la declaraţiile formulate de domnul Victor Ponta, prim ministru al României, la data de 3 martie 2015, în cadrul unui interviu la un post de televiziune, Biroul de Informare și Relaţii Publice este abilitat să precizeze următoarele:

Premierul Victor Ponta creează o confuzie gravă în opinia publică prin aceea că pune la îndoială datele prezentate la bilanțul D.N.A, date referitoare la confiscarea şi recuperarea de produse infracționale, dispuse de instanțe, în dosarele penale deferite justiției.

În încercarea de a justifica gradul scăzut de recuperare a prejudiciilor, de către A.N.A.F. (instituție aflată în subordinea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor) premierul Victor Ponta afirmă că „e așa, o mică păcăleală" faptul că A.N.A.F. nu ar recupera decât 10 % din prejudiciile constatate în dosarele penale, pretinzând că, în realitate, nu ar exista hotărâri judecătoreşti care să impună această recuperare, ci doar sechestre ce nu ar putea să angajeze ANAF în recuperarea prejudiciilor.

Or, în Raportul anual de activitate al D.N.A, la a cărui prezentare a participat personal şi primul ministru Victor Ponta, la data de 24 februarie 2015, se menţionează următoarele:

„Hotărârile judecătoreşti rămase definitive în cauzele DNA în anul 2014 au inclus confiscarea şi recuperarea de produse infracţionale în sumă de peste 310.000.000 euro, de 3 ori mai mult decât în anul 2013. Dacă această sumă ar fi efectiv executată, ar putea fi asigurat fondul de salarii pe care statul îl plăteşte medicilor din România într-un an. Este important ca organele fiscale să execute efectiv aceste hotărâri."

Aceste hotărâri judecătoreşti sunt executorii, iar instituţia abilitată să le pună în aplicare, în sensul recuperării efective prejudiciilor este A.N.A.F. (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală).

Este adevărat că, în acelaşi Raport se precizează, într-un paragraf distinct, şi că „ în 2014 valorile indisponibilizate de DNA au fost de peste 303 milioane euro, ceea ce reprezintă de peste 13 ori bugetul nostru pentru un an". Această sumă se referă la sechestrele aplicate la dosarele trimise în judecată şi reprezintă o valoare independentă de cea aferentă produselor infracţionale, constată prin decizii judecătoreşti rămase definitive, împrejurare pe care orice fost procuror o cunoaşte.

Sinteza integrală a Raportului de activitate al DNA pe anul 2014, așa cum a fost prezentată, pe data de 24 februarie 2015, de procurorul şef al DNA, doamna Laura Codruța Kovesi, este postat la www.pna.ro, secțiunea Comunicate urmărire penală, comunicat nr. 356 din 24 februarie 2015.

De asemenea, DNA publică pe pagina sa de internet, informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă. În materialele respective sunt trecute și dispozițiile instanțelor privind despăgubirile civile sau confiscări, dispuse în vederea acoperirii prejudiciilor constate de judecători.

Detalii cu privire la toate soluţiile de condamnare şi conţinutul acestora se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare".

 

Ideea că ANAF nu este performant în recuperarea prejudiciilor, invocată la ultimul bilanţ al DNA, a fost „o mică păcăleală", consideră premierul Ponta. Solicitat la România TV să comenteze situaţia prezentată la ultimul bilanţ al DNA, din care rezulta că ANAF nu este foarte performant în recuperarea prejudiciilor din dosarele penale, Ponta a răspuns: „A fost o mică păcăleală, că nu aţi aflat şi de ce", arătând că pentru recuperare este nevoie de hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile.

„Critica nu e la ANAF. Dacă ne dă instanţa hotărâri definitive şi irevocabile şi nu se spune că sechestrul e o maşină care, în loc să valoreze 100.000 euro, valorează 5.000 euro, sigur că noi recuperăm", a spus Ponta.

El a confirmat și că Guvernul va înfiinţa o agenţie specială în acest domeniu, în subordinea Ministerului Justiţiei, relatează Mediafax.

 

Back To Top