Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

badescu stopinfractori.roÎncepând cu data de 10 martie 2015, Ploieștiul a rămas fără primar, odată cu demisia lui Iulian Bădescu, anunțată printr-unul dintre avocații acestuia. Totodată, fostul edil rămâne în starea de arest preventiv, după ce magistrații Curții de Apel Ploiești au respins contestația acestuia la măsura hotărâtă asupra sa de către Tribunalul Prahova.

Decizia magistraților Curții de Apel Ploiești de respingere a contestației formulate de Iulian Bădescu împotriva deciziei Tribunalului Prahova de plasare a acestuia sub arest preventiv a venit la pachet cu anunțarea demisiei acestuia din funcția de primar al municipiului Ploiești.

Demisia lui Iulian Bădescu a fost depusă atât pe masa judecătorilor, cât și la Primăria Ploiești și Prefectura Prahova. Totodată, Bădescu și-a dat demisia și din funcția de președinte al PSD Ploiești.

"Am abordat atât probleme de ordin tehnic cât şi probleme de ordin procedural. Ca element de noutate vreau să vă spun că de astăzi (n.r. - marţi) Primăria Ploieşti nu mai are primar. Domnul primar Bădescu şi-a dat demisia", a declarat avocatul William Brânză, unul dintre apărătorii fostului edil.

Care e procedura în situația încetării unui mandat înainte de termen

Din punct de vedere procedural, Prefectura Prahova va constata încetarea mandatului de primar al municipiului Ploiești înainte de termen, după care se vor stabili etapele necesare pentru organizarea alegerilor anticipate, interval de timp în care interimatul funcției executive va fi asigurat de către viceprimarii aflați în funcție.

Scurt istoric

Procurorii DNA Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale în cazul lui Iulian Bădescu, fostul primar fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave având ca rezultat obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit (2 acte materiale).

Conform anchetatorilor, Iulian Bădescu, în calitate de primar al Ploieştiului şi ordonator principal de credite, a semnat, în 21 ianuarie 2013, un contract de cooperare încheiat între municipiul Ploieşti şi Asociaţia Comunitară "Lupii Galbeni 2012" Ploieşti, iar în 28 iunie 2013 a semnat regulamentul privind punerea în aplicare a acestuia, în lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustrăgând aceste operaţiuni controlului de legalitate, regularitate şi încadrare în creditele bugetare şi a dispus plata sumei de 8.000.000 lei, în trei tranşe, către asociaţie, deşi cunoştea că nu este legală.
"Aceste fapte au avut ca rezultat prejudicierea bugetului local cu suma anterior menţionată, precum şi obţinerea de către Asociaţia Comunitară «Lupii Galbeni 2012» Ploieşti a unui folos necuvenit de aceeaşi valoare. Prin semnarea contractului şi a regulamentului sus menţionate, inculpatul Bădescu Iulian şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu prevăzute de Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale şi a încălcat dispoziţiile din O.G. nr. 119/1999 privind controlul intern şi controlul financiar preventiv şi pe cele din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale", se arăta în comunicatul DNA.

Potrivit aceluiaşi document, Bădescu i-a pretins unui reprezentant al Asociaţiei Comunitare "Lupii Galbeni 2012" Ploieşti, în schimbul derulării contractului de asociere şi a regulamentului de aplicare a contractului, precum şi a efectuării plăţilor către asociaţie, suma de 300.000 euro reprezentând un comision de 10% din valoarea totală a sumelor ce urmau a fi acordate de primărie jucătorilor echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, ale cărei interese erau reprezentate de Asociaţia Comunitară, precum şi foloase necuvenite constând în contravaloarea transportului şi a cazării, în perioadele ianuarie - februarie 2013, respectiv ianuarie - februarie 2014, la două hoteluri din Turcia, unde Iulian Bădescu a însoţit echipa în desfăşurarea cantonamentului.

În decembrie 2012, Consiliul Local Ploieşti a aprobat alocarea câtorva milioane de euro de la bugetul local, suma finală variind în funcţie de performanţele competiţionale ale echipei Petrolul. Întrucât echipa a câştigat Cupa României şi s-a plasat pe un loc de top în Campionatul Naţional, suma finală aprobată a fost de trei milioane de euro, bani care să fie folosiţi, conform contractului, pentru salariile şi premiile jucătorilor şi ale staff-ului.

Citește AICI încheierea de ședință a Tribunalului Prahova în care se hotărăște arestarea preventivă a lui Iulian Bădescu

Back To Top